Kiaušiniai įdaryti avokadu ir špinataisVaida KurpienėNuostabu, kitaip negaliu apibūdinti savo vakarienę... Arba puikus patiekalas netikėtai atvykusį svečią pavaišinti, sako Audronė Mackevičienė, kuri atsiuntė receptą ir nuotrauką. Ačiū.
Varškė, kefyras, pomidoras, paprikaVaida KurpienėLengva, bet soti vakarienė. Paruošti galima vis per kelias minutes, rašo Natalija Masevičienė, kuri atsiuntė receptą ir nuotrauką. Ačiū, kad dalinatės idėjomis.
Kiaušinienė kekso formojeVaida KurpienėGreitai ir įdomiai paruošiama kiaušinienė, gali būti šeimos valgis ir norint pradžiuginti užsukusį svečią. Nuotraukas atsiuntė Kristina Valaitiene ir Raminta. Ačiū joms.
Gaivi pupelių, morkų ir paprikos mišrainėVaida KurpienėSkanaus Jums linki Facebook grupės dalyvė Rita Žitaveckaitė. Donatos Vaišnoraitės nuomonė, kad tai super gardi mišrainė. Ji taip pat gamino šią mišrainę, fotografavo ir atsiuntė nuotrauką. Ačiū jai.
Cukinijų picaVaida KurpienėAlternatyva picai, kuomet spintelės lūžta nuo cukinijų derliaus. Autorė - Facebook grupės dalyvė Ina.
Sveikuoliški sushi (suši) be ryžiųDonataSushi (suši) - vienas iš mėgstamiausių mūsų šeimos patiekalų. Juos galėtumėme valgyti kas dieną. Žinoma, mėgautis tradiciniais, su baltais ryžiais, nėra sveika, tad tenka dažnai suktis iš padėties ir gaminti savo. Čia įsijungia fantazija. Jos dėka - skonių variacijos neaprėpiamos. Galima daryti su juodais laukiniais ryžiais, bolivine balanda, burnočio kruopomis ir daržovėmis, paukštiena ar žuvimi su smulkintais žalumynais. Visi variantai tinkami ir skanūs. Pabandykite, pasigaminkite ir jūs bei išsirinkite savo mėgiamą variantą.
Malta kalakutienos krūtinėle įdaryta paprikaIna ŠvTinka pietums ir vakarienei. Malta kalakutienos krūtinėle įdaryta raudona paprika, kepta orkaitėje. Raugintos paprikos įdarytos raugintais kopūstais. Šalia įvairūs žalumynai.
Avinžirniai su garuose virtomis ir keptomis daržovėmisIna ŠvTinka pietums ir vakarienei. Avinžirniai parą laiko mirkyti vandenyje, užvirti ir virti 5 minutes. Išjungus ugnį, palikti brinkti. Vėliau trumpai kepti ant lydyto sviesto keptuvėje su svogūnais, prieskoniais ir moliūgo gabaliukais. Smidrai, cukinija, paprika virtos garuose. Orkaitėje keptas burokėlis.
Raudongūžio kopūsto salotos su paprikaVaida KurpienėEsame įpratę dažniausiai valgyti baltagūžį kopūstą, išmėginkite ir kitokį – raudongūžį. Labai skanu jį sutarkuoti su stambia “burokine” tarka. Recepto ir nuotraukos autorė Lina Špokė.