Sviestinis moliūgas įdarytas špinatais, okra ir tofuVaida KurpienėDonata Jokšienė rašo, kad taip paruoštas sviestinis moliūgas yra labai skanu. Ar jūs išbandėte tokį derinį? Savo pastebėjimais pasidalinkite komentaruose. Nuotraukos ir idėjos autorė dar rašo: "Tofu galite keisti vištiena, lašiša, avinžirniais ar lęšiais. Viskas pagal norą bei šaldytuvo turinį. Valgiau su raugintų kopūstų ir termiškai neapdorotų burokėlių salotomis."
Šviežios daržovės su varškės arba jogurto užtepėlėmisVaida KurpienėUžsuko draugė į svečius, vietoje sausainių traukite daržoves, varškę ir prieskonius.Kol kalbėsitės Jūs galite greitai varškę su prieskoniais sutrinti, tiks įmestas gabalėlis fetos sūris. Dėl Covid ir kitų virusų geriau mirkyti daržoves į atskirus indelius. Labai tinka stikliukai degtinei :DKol jūs rūpinsitės užtepėle, draugė supjaustys daržoves. Galėsite kartu krimsti ir kalbėtis su didžiu malonumu.Foto: Sabina Šatė
Varškės užtepėlė su agurkais ir paprikomisVaida KurpienėSkanu patiekti su šviežiomis daržovėmis, tačiau galima valgyti ir vieną. Šaldytuve galima laikyti apie savaitę, bet ne ilgiau, nei galioja varškė. Gima linki Jums skanaus! Birutė Vitkauskienė atsiuntė nuotrauką ir džiaugiasi išbandžiusi šį patiekalą.
Balandėliai su jautienaVaida KurpienėSkanaus linki recepto autorė – Rima D. Natalija Masevičienė‎ rašo: "Labai skanu. Puikus patiekalas pietums, vakarienei. Papildomai valgiau salotų. Ryt nešiuosi ir į darbą." O Jūs ar mėgstate tokius, pasidalinkite savo pastebėjimais komentaruose.
Dorada kepta orkaitėje su daržovėmisVaida KurpienėNatalija Masevičienė pasidalino idėja ir nuotraukomis. Ačiū. Ji taip paruoštą žuvį valgė su salotomis: baltas ridikas, morka, agurkas. Susmulkinta norimo dydžio gabalėliais. Užpilas: 1 a.š Dižono garstyčių, 1 a.š. citrinos sulčių, 1 a.š. vandens, pipirai.
Gardi žuvienė iš lydekosVaida KurpienėŽuvienė labai skani, aštri ir išraiškingo skonio, čia žuvis tinka bet kokia, o aš naudojau lydeką. Valgiau ir pietums ir vakarienei, tiesiog negalėjau nepakartoti, rašo nuotraukos autorė Natalija Masevičienė‎.
Aštri paprikos ir pomidorų sriuba su agurkiniu jogurtuVaida KurpienėNuostabiausia vasariška ši ala gaspačio sriuba! 😍 Skonis puikus, iš ties, dešimt balu! 👏👏👏 Manau drąsiai galima valgyti tiek karsta pasigardinus šiuo jogurtiniu agurkų padažu, tiek šaltą palaikius ją šaldytuve, kad dar geriau vėsintų karštą vasaros dieną! Receptas tobulas, rašo nuotraukos autorė Sabina Šatė.---Tikra spalvų ir vitaminų bomba imunitetui stiprinti. Puikiai tinka valgyti karštą arba šaltą, panašiai kaip ispanišką gaspačio. Sriuba ypatinga dviem aspektais: pirma, kad tikrai skanu; antra, kad galima kimšti jos kiek tik telpa, į sveikatą. Retas derinys. Šaltinis: www.puodas.blogspot.com
Dilgėlių sriubaVaida KurpienėPuiki sriuba pavasarį, rašo nuotraukos autorė Natalija Masevičienė‎.
Žuvis arba jūros gėrybės su daržovėmisVaida KurpienėLietuviai ypatingai dažnai pietums ir vakaienei renkasi mėsą, tačiau tai neigiamai atsiliepia jų sveikatai ir savijautai, teigia sveikos mitybos specialistė Vaida Kurpienė. Ji rekomenduoja mėsą dažniau keisti žuvimi bei jos gėrybėmis. Bet ir čia galimi įvairūs pasirinkimai. Jei norisi karšto pateikalo geriausia rinktis liesą baltą žuvį, pavyzdžiui lydeką, menkę, doradą ar jūros gėrybes, produktus, kurie yra sotūs, ir turi daug baltymų."Kai iškepa pateiktu su citrina, prieš valgant išspausti citrinos sulčių ;) valgiau su šviežių neapdorotų burokėlių salotomis. Labai labai skanu ;)" rašo nuotraukos autorė Julija Ivanauskienė. Ji gamino doradą. O Jūs ar mėgstate žuvį, savo pastebėjimus parašykite komentaruose.
Baklažanų ir bolivinių balandų („quinoa“) apkepasVaida Kurpienė„Quinoa” (tariama – „kinva”, lot. “Chenopodium quinoa“) arba bolivinė balanda. „Quinoa” priklauso tai pačiai biologinei šeimai kaip špinatas ar burokėlis ir nėra grūdinė kultūra. Sėklos mažytės, priklausomai nuo rūšies – nuo 1 iki 3 mm skersmens, gelsvos arba tamsiai raudonos. Jų galima įmesti saujelę į bet kokią košę, tinka sriuboms, kad būtų sotesnės. Esminis dalykas - turi visas būtinas amino rūgštis, t.y. pilną baltymą, kaip ir gyvūniniai produktai.Receptas iš jogosmityba.lt. Gavosi puikiai, be galo skanu, rašo nuotraukos autorė Julija Ivanauskienė.
Kiaušiniai įdaryti avokadu ir špinataisVaida KurpienėNuostabu, kitaip negaliu apibūdinti savo vakarienę... Arba puikus patiekalas netikėtai atvykusį svečią pavaišinti, sako Audronė Mackevičienė, kuri atsiuntė receptą ir nuotrauką. Ačiū.
Varškė, kefyras, pomidoras, paprikaVaida KurpienėLengva, bet soti vakarienė. Paruošti galima vis per kelias minutes, rašo Natalija Masevičienė, kuri atsiuntė receptą ir nuotrauką. Ačiū, kad dalinatės idėjomis.
Kiaušinienė kekso formojeVaida KurpienėGreitai ir įdomiai paruošiama kiaušinienė, gali būti šeimos valgis ir norint pradžiuginti užsukusį svečią.Nuotraukas atsiuntė Kristina Valaitiene ir Raminta. Ačiū joms.
Gaivi pupelių, morkų ir paprikos mišrainėVaida KurpienėSkanaus Jums linki Facebook grupės dalyvė Rita Žitaveckaitė. Donatos Vaišnoraitės nuomonė, kad tai super gardi mišrainė. Ji taip pat gamino šią mišrainę, fotografavo ir atsiuntė nuotrauką. Ačiū jai.
Cukinijų picaVaida KurpienėAlternatyva picai, kuomet spintelės lūžta nuo cukinijų derliaus. Autorė - Facebook grupės dalyvė Ina.
Sveikuoliški sushi (suši) be ryžiųDonataSushi (suši) - vienas iš mėgstamiausių mūsų šeimos patiekalų. Juos galėtumėme valgyti kas dieną. Žinoma, mėgautis tradiciniais, su baltais ryžiais, nėra sveika, tad tenka dažnai suktis iš padėties ir gaminti savo. Čia įsijungia fantazija. Jos dėka - skonių variacijos neaprėpiamos. Galima daryti su juodais laukiniais ryžiais, bolivine balanda, burnočio kruopomis ir daržovėmis, paukštiena ar žuvimi su smulkintais žalumynais. Visi variantai tinkami ir skanūs. Pabandykite, pasigaminkite ir jūs bei išsirinkite savo mėgiamą variantą.
Malta kalakutienos krūtinėle įdaryta paprikaIna ŠvTinka pietums ir vakarienei. Malta kalakutienos krūtinėle įdaryta raudona paprika, kepta orkaitėje. Raugintos paprikos įdarytos raugintais kopūstais. Šalia įvairūs žalumynai.
Avinžirniai su garuose virtomis ir keptomis daržovėmisIna ŠvTinka pietums ir vakarienei. Avinžirniai parą laiko mirkyti vandenyje, užvirti ir virti 5 minutes. Išjungus ugnį, palikti brinkti. Vėliau trumpai kepti ant lydyto sviesto keptuvėje su svogūnais, prieskoniais ir moliūgo gabaliukais. Smidrai, cukinija, paprika virtos garuose. Orkaitėje keptas burokėlis.
Raudongūžio kopūsto salotos su paprikaVaida KurpienėEsame įpratę dažniausiai valgyti baltagūžį kopūstą, išmėginkite ir kitokį – raudongūžį. Labai skanu jį sutarkuoti su stambia “burokine” tarka. Recepto ir nuotraukos autorė Lina Špokė.