Dilgėlių sriubaVaida KurpienėPuiki sriuba pavasarį, rašo nuotraukos autorė Natalija Masevičienė‎.
Žuvis arba jūros gėrybės su daržovėmisVaida KurpienėLietuviai ypatingai dažnai pietums ir vakaienei renkasi mėsą, tačiau tai neigiamai atsiliepia jų sveikatai ir savijautai, teigia sveikos mitybos specialistė Vaida Kurpienė. Ji rekomenduoja mėsą dažniau keisti žuvimi bei jos gėrybėmis. Bet ir čia galimi įvairūs pasirinkimai. Jei norisi karšto pateikalo geriausia rinktis liesą baltą žuvį, pavyzdžiui lydeką, menkę, doradą ar jūros gėrybes, produktus, kurie yra sotūs, ir turi daug baltymų. "Kai iškepa pateiktu su citrina, prieš valgant išspausti citrinos sulčių 😉 valgiau su šviežių neapdorotų burokėlių salotomis. Labai labai skanu ;)" rašo nuotraukos autorė Julija Ivanauskienė. Ji gamino doradą. O Jūs ar mėgstate žuvį, savo pastebėjimus parašykite komentaruose.
Baklažanų ir bolivinių balandų („quinoa“) apkepasVaida Kurpienė„Quinoa” (tariama – „kinva”, lot. “Chenopodium quinoa“) arba bolivinė balanda. „Quinoa” priklauso tai pačiai biologinei šeimai kaip špinatas ar burokėlis ir nėra grūdinė kultūra. Sėklos mažytės, priklausomai nuo rūšies – nuo 1 iki 3 mm skersmens, gelsvos arba tamsiai raudonos. Jų galima įmesti saujelę į bet kokią košę, tinka sriuboms, kad būtų sotesnės. Esminis dalykas - turi visas būtinas amino rūgštis, t.y. pilną baltymą, kaip ir gyvūniniai produktai. Receptas iš jogosmityba.lt. Gavosi puikiai, be galo skanu, rašo nuotraukos autorė Julija Ivanauskienė.
Kiaušiniai įdaryti avokadu ir špinataisVaida KurpienėNuostabu, kitaip negaliu apibūdinti savo vakarienę... Arba puikus patiekalas netikėtai atvykusį svečią pavaišinti, sako Audronė Mackevičienė, kuri atsiuntė receptą ir nuotrauką. Ačiū.
Varškė, kefyras, pomidoras, paprikaVaida KurpienėLengva, bet soti vakarienė. Paruošti galima vis per kelias minutes, rašo Natalija Masevičienė, kuri atsiuntė receptą ir nuotrauką. Ačiū, kad dalinatės idėjomis.
Kiaušinienė kekso formojeVaida KurpienėGreitai ir įdomiai paruošiama kiaušinienė, gali būti šeimos valgis ir norint pradžiuginti užsukusį svečią. Nuotraukas atsiuntė Kristina Valaitiene ir Raminta. Ačiū joms.
Gaivi pupelių, morkų ir paprikos mišrainėVaida KurpienėSkanaus Jums linki Facebook grupės dalyvė Rita Žitaveckaitė. Donatos Vaišnoraitės nuomonė, kad tai super gardi mišrainė. Ji taip pat gamino šią mišrainę, fotografavo ir atsiuntė nuotrauką. Ačiū jai.
Cukinijų picaVaida KurpienėAlternatyva picai, kuomet spintelės lūžta nuo cukinijų derliaus. Autorė - Facebook grupės dalyvė Ina.
Sveikuoliški sushi (suši) be ryžiųDonataSushi (suši) - vienas iš mėgstamiausių mūsų šeimos patiekalų. Juos galėtumėme valgyti kas dieną. Žinoma, mėgautis tradiciniais, su baltais ryžiais, nėra sveika, tad tenka dažnai suktis iš padėties ir gaminti savo. Čia įsijungia fantazija. Jos dėka - skonių variacijos neaprėpiamos. Galima daryti su juodais laukiniais ryžiais, bolivine balanda, burnočio kruopomis ir daržovėmis, paukštiena ar žuvimi su smulkintais žalumynais. Visi variantai tinkami ir skanūs. Pabandykite, pasigaminkite ir jūs bei išsirinkite savo mėgiamą variantą.
Malta kalakutienos krūtinėle įdaryta paprikaIna ŠvTinka pietums ir vakarienei. Malta kalakutienos krūtinėle įdaryta raudona paprika, kepta orkaitėje. Raugintos paprikos įdarytos raugintais kopūstais. Šalia įvairūs žalumynai.
Avinžirniai su garuose virtomis ir keptomis daržovėmisIna ŠvTinka pietums ir vakarienei. Avinžirniai parą laiko mirkyti vandenyje, užvirti ir virti 5 minutes. Išjungus ugnį, palikti brinkti. Vėliau trumpai kepti ant lydyto sviesto keptuvėje su svogūnais, prieskoniais ir moliūgo gabaliukais. Smidrai, cukinija, paprika virtos garuose. Orkaitėje keptas burokėlis.
Raudongūžio kopūsto salotos su paprikaVaida KurpienėEsame įpratę dažniausiai valgyti baltagūžį kopūstą, išmėginkite ir kitokį – raudongūžį. Labai skanu jį sutarkuoti su stambia “burokine” tarka. Recepto ir nuotraukos autorė Lina Špokė.