Raudonųjų pupelių desertas be miltųVaida KurpienėGaunasi drėgni, labai šokoladiniai ir mažai nuodėmingi sausainiai, rašo Laurynas Gerikas. Galima įdėti džiovintų spanguolių, juodo šokolado gabaliukų etc. Beje, labai skanūs ir be jokių saldiklių, teisingai kakaviškai kartūs! Receptą pakartojo ir nuotrauką atsiuntė Jolanta Kardelytė.
Žaliųjų lęšių troškinys – karis su natūraliais ryžiaisVaida KurpienėPasakiškai skanus ir aromatingas troškinys. Lęšius ir visas daržoves troškinau ženkliai mažiau. Daržovės ir lęšiai nebuvo pervirę, turėjo traškumo. Taip pat dėjau daugiau imbiero, špinatų ir česnakų. Tokias mintis parašė Donata Vaišnoraitė, kuri atsiuntė receptui nuotrauką. Šaltinis: https://www.nidosreceptai.lt/zaliuju-lesiu-curry/
Pupelių patiekalas su daržovėmisVaida KurpienėLabai greitai paruošiamas skanus ir maistingas patiekalas, kuris tinka pietums, vakarienei ir į pietų dėžutę. Nuotrauka Donatos Vaišnoraitės, ačiū.
Pupelės su morka ir svogūnuVaida KurpienėGreitai paruošiamas patiekalas. Pupelės – puikus baltymų šaltinis, tinkantis pietums ar vakarienei. Skanaus linki recepto autorė, maisto kursų vadovė Aistė Švetkauskė. Nuotrauką atsiuntė Donata Vaišnoraitė, kuriai taip pat labai patiko šis patiekalas.
Gaivi pupelių, morkų ir paprikos mišrainėVaida KurpienėSkanaus Jums linki Facebook grupės dalyvė Rita Žitaveckaitė. Donatos Vaišnoraitės nuomonė, kad tai super gardi mišrainė. Ji taip pat gamino šią mišrainę, fotografavo ir atsiuntė nuotrauką. Ačiū jai.
Kopūstų salotos su daigintomis spindulinėmis pupuolėmisVaida KurpienėŠios salotos – tai vitaminų ir antioksidantų šaltinis. Jos sočios, puikiai tinka neštis į darbą. Jausitės sotūs ir energingi. Tik joms reikia pradėti ruoštis prieš kelias dienas. Būtina prieš kelias dienas pasidaiginti pupuolių. Galite jų pasidaiginti ir daugiau, bus puikus pagardas košei ar pavakarių užkandis. Nuotrauką atsiuntė Audronė Mackevičienė.
Perlinių kruopų salotos su cukinija, šparaginėmis pupelėmisVaida KurpienėSkanu, aš dar įlašinau šiek tiek sezamo aliejaus ir pabarsčiau sezamo sėklomis (čia jau po to, kai padariau nuotraukas), skonis - tobulas, sako Donata Vaišnoraitė, kuri pagamino, fotografavo, vertino ir atsiuntė nuotrauką. Ačiū.
Spindulinių pupuolių (mung pupelių) sriuba su pomidoraisVaida KurpienėSpindulines (mungo) pupuoles dažniausiai naudojame skaldytas ir nuvalytu luobu. Šioje sriuboje naudotos sveikos mungo pupuolės su luobu, dėl to yra ilgokai mirkomos ir ilgokai verdamos. Geriausia užmerkti iš vakaro, nes mirkyti reikia ne mažiau 10 valandų. Nekaloringa ir lengva sriuba – gerai suvirusios pupuolės yra labai maistingos ir lengvai virškinamos. Išeiga: 3 porcijos. Teksto autorė Aistė (www.jogosmityba.lt) "Sriuba, man žiauriai skani, tik lydyto sviesto kiekis kažkaip nerealu 2-3 šaukštai kepimui? Aš dėjau arbatinį šaukštelį. Buvo per akis." Rašo Donata Vaišnoraitė, kuri gamino ir fotografavo. Ačiū už nuotrauką.
Šparaginės pupelės rytietiškai (iš mitybos plano)Vaida KurpienėŠparaginės pupelės – dietinis patiekalas: mažai kalorijų - daug naudos, ypatingai tinkantis vakarienei ar kai norisi ilgesnio valgymo proceso. Be to, šį valgį mėgsta vaikai, tik jei ruošiate vaikams, gaminkite ne taip aštriai kaip sau. Skanaus linki recepto autorius – programos dalyvis Vaidotas I. Nuotrauką atsiuntė Giedrė Renevė. Ačiū Jiems.
Aštri raugintų kopūstų sriuba su pupelėmis (iš mitybos plano)Vaida KurpienėŠi sveika raugintų kopūstų su pupelėmis sriuba puiki žiemos sezonu. Kopūstai kupini vitaminų, skaidulų, bet mažai kaloringi. Tuo tarpu pupelėse yra baltymų, suteiksiančių sotumo jausmą ir krakmolo – duodančio energijos. Natalija Masevičienė atsiuntė sriubos fotografiją. Ačiū.