Risoto iš lukštentų spindulinių pupuolių ir grybųVaida KurpienėKai norisi risoto, o baltiems ryžiams sakom ne, ne, ne - tai imame ieškoti alternatyvų. Galima naudoti rudus ar raudonus ryžius. O galime įkvėpimo pagauti visai kitą patiekalą pagaminti. Skaniam a la risoto patiekalui tinka perlinės kruopos, miežiniai perliukai, bet šį kartą naudojome lukštentas spindulines pupuoles. Naudojant jas - tokiu patiekalu galite mėgautis ir vakare, rašo Donata Vaišnoraitė, kuri atsiuntė receptą ir nuotrauką, ačiū.
Kopūstų salotos su daigintomis spindulinėmis pupuolėmisVaida KurpienėŠios salotos – tai vitaminų ir antioksidantų šaltinis. Jos sočios, puikiai tinka neštis į darbą. Jausitės sotūs ir energingi. Tik joms reikia pradėti ruoštis prieš kelias dienas. Būtina prieš kelias dienas pasidaiginti pupuolių. Galite jų pasidaiginti ir daugiau, bus puikus pagardas košei ar pavakarių užkandis. Nuotrauką atsiuntė Audronė Mackevičienė.
Spindulinių pupuolių (mung pupelių) sriuba su pomidoraisVaida KurpienėSpindulines (mungo) pupuoles dažniausiai naudojame skaldytas ir nuvalytu luobu. Šioje sriuboje naudotos sveikos mungo pupuolės su luobu, dėl to yra ilgokai mirkomos ir ilgokai verdamos. Geriausia užmerkti iš vakaro, nes mirkyti reikia ne mažiau 10 valandų. Nekaloringa ir lengva sriuba – gerai suvirusios pupuolės yra labai maistingos ir lengvai virškinamos. Išeiga: 3 porcijos. Teksto autorė Aistė (www.jogosmityba.lt) "Sriuba, man žiauriai skani, tik lydyto sviesto kiekis kažkaip nerealu 2-3 šaukštai kepimui? Aš dėjau arbatinį šaukštelį. Buvo per akis." Rašo Donata Vaišnoraitė, kuri gamino ir fotografavo. Ačiū už nuotrauką.