Kepta skumbrė su cukinija, pomidorų pastaVaida KurpienėSkumbrė yra viena iš riebių žuvų, tačiau kepta orkaitėje be jokių riebalų - skumbrė tiesiog tobula. Pietums pasirinktas variantas yra tiesiog tobulas, gali būti ir puiki vakarienė. Nuotrauką ir atsiliepimus atsiuntė Donata Vaišnoraitė. Dėkojame.
Sūdyta skumbrė su pomidoraisVaida KurpienėSkumbrė ypatingai geras ir natūralus bei gerai pasisavinamas Omega 3 šaltinis, kurio mums trūksta. Greitai paruošiamas ir skanus patiekalas. Receptui nuotrauką atsiuntė Donata Vaišnoraitė, Ačiū.
Straganina – pamirštas skumbrės patiekalasIrvydaStraganina galėtų būti palyginama su karpačio. Straganina ruošiama iš šviežios žuvies, paskanintos prieskoniais. Skirtumas nuo karpačio toks, kad straganina valgoma šaldyta. Nuo seno žvejų labai vertinama apledėjusi žuvytė, tinkama ir su karštom bulvėm, ir su juoda duona, o labiausiai vyrų vertinama prie stipraus gėrimo. Puikiai tinka užkandžiams, pietums ar vakarienei. Pirminis šaltinis ir nuotraukos: Aušros blogas “Tarp vėjo gūsių” bei šiek tiek pakoreguota pagal “Sulieknėk sveikai”. Foto - Natalija Masevičienė