Kiaušiniai su avokado užtepėleVaida KurpienėNuotrauką atsiuntė Gita Kelpšienė. Greitai paruošiamas ir skanus patiekalas. Valgyti užsitepus avokado masę galima ne tik su kiaušiniu bet ir tepti ant duonos arba su bet kuriomis turimomis kietomis daržovėmis, pavyzdžiui: kaliaropė, ridikai, morkos, cukinijos, ropės, saliero kotai ar kitos, kurias turime šaldytuve. Daržoves supjaustome pagaliukais ir valgome kartu su užtepėle.
Šviežių burokelių lapelių sriuba su ciberžoleVaida KurpienėPIETUMS – pasiilgusiems sriubos: šviežių burokėlių lapelių sriuba. VAKARIENEI panaši versija, tik be bulvių, bet su kiaušiniais, juk sotumas – būtinas. Taigi į sriubą, įmetę burokėlių lapelius, supilame išplaktus kiaušinius. Skanaus linkiu kartu su foto autore Ernesta Rakauskiene
Avižinė košė pagardinta sviestu (avižų grūdų)Vaida KurpienėNuotrauką atsiuntė Natalija Masevičienė, ačiū. Ji šią košę valgė su pomidorais, kas ir matosi nuotraukoje, o šiai košei galima pasirinkti įvairius priedus. Kokius mėgstate Jūs, pasidalinkite komentaruose.
Įdaryti kiaušiniai su poraisVaida KurpienėKiaušiniai nekaloringas ir sveikas maistas. Julija Ivanauskienė atsiuntė šią nuotrauką ir parašė tokį atsiliepimą: "Labai lengvai paruošiau ir be galo skanus derinukas." Pasidalinkite komentruose ir Jūs savo pastebėjimais.
Puode pagamintas vištienos troškinys su kokoso pienuVaida KurpienėGardus vištienos troškinys yra puikus ir greitai pagaminamas patiekalas pietums ar vakarienei. Įprastai tokie troškiniai valgomi su skrebučiais. Visgi siūlau gardinti sausoje keptuvėje lengvai apkepintomis saulėgrąžų sėklomis. Jos suteiks didesnį sotumo jausmą. Foto atsiuntė Giedrė Renevė, ačiū jai.
Košė iš juodos bolivinės balandos, gardinta avokaduVaida KurpienėApsivalgymas - avokado ir mielių dribsnių derinys man labai patinka. Kartais taip valgau užkandžiui, įsidėjusi į ledų taurę. Fotografija - Donata Vaišnoraitė. Taip nufotografuoja, kad negali nenorėti to, ką matai.
Nekepintų grikių košė su riešutų sviestuVaida KurpienėPuikus pusryčių patiekalas, kurį galima greitai pasigaminti ir yra sotu. Receptas iš mitybos plano. Patiekalą išbandė ir nuotrauką atsiuntė Natalija Masevičienė, ačiū.
Kiaušiniai įdaryti avokadu ir špinataisVaida KurpienėNuostabu, kitaip negaliu apibūdinti savo vakarienę... Arba puikus patiekalas netikėtai atvykusį svečią pavaišinti, sako Audronė Mackevičienė, kuri atsiuntė receptą ir nuotrauką. Ačiū.
Humusas klasikinis, humusas su avokadu ir burokėlių humusasVaida KurpienėHumusas - avinžirnių užtepėlė. Rytietiškas valgis puikiai tinkantis mums. Nuotraukose klasikinis, avokado ir burokėlių humusas. Skanu: - valgyti su daržovių pagaliukais, - užsitepti ant sumuštinio vietoje sviesto, - naudoti kaip padažą, itin tinka kruopų ir daržovių patiekalams praturtinti. Nuostabias foto padarė Julija Ivanauskienė, ačiū jai.
Silkės iešmeliai su daržovėmisVaida KurpienėNuo omega 3 esančioje riebioje žuvyje gerėja nuotaika, mažėja uždegimai, tvarkosi nervinė sistema, reguliuojasi hormonai. Ir iš jokių papildų taip gerai nepasisavina, kaip iš žuvies! Pasakiškas skonis, rašo Donata Vaišnoraitė, kuri atsiuntė receptą ir nuotrauką. Ačiū.
Balta mišrainėVaida KurpienėPas mane irgi būna, ji asocijuojasi su vaikyste bei džiaugsmu, kurios gaminu sveikesnę versiją. Ji tinka ne tik šventėms, bet ir į pietų dėžutę neštis į darbą. Sako autorė Vaida Kurpienė. Mišrainės sudėtį, kiekius reguliuoti galima priklausomai nuo valgytojų. Pateikti du mišrainės pateikimo variantai. Jei šventėje bus vaikų – daug didesnė tikimybė, kad jie valgys antrąjį mišrainės pateikimo variantą, nes jie mėgsta matyti ką valgo ir vengia sumaišytų patiekalų. Giminės ir draugai bus maloniai nustebinti.
Vaida Kurpienė
Vaida Kurpienė
Vaida Kurpienė
Žaliųjų lęšių troškinys – karis su natūraliais ryžiaisVaida KurpienėPasakiškai skanus ir aromatingas troškinys. Lęšius ir visas daržoves troškinau ženkliai mažiau. Daržovės ir lęšiai nebuvo pervirę, turėjo traškumo. Taip pat dėjau daugiau imbiero, špinatų ir česnakų. Tokias mintis parašė Donata Vaišnoraitė, kuri atsiuntė receptui nuotrauką. Šaltinis: https://www.nidosreceptai.lt/zaliuju-lesiu-curry/
Bulvių “tapa” su špinatais, rozmarinu ir ciberžoleVaida KurpienėBulvės - pats puikiausias šaltojo laikotarpio produktas. Bulvės tokios universalios, kad iš jų galima pagaminti begalę paprastų, bet skanių patiekalų. Vienas tokių yra šis - bulvių 'tapa'. Vieną panašią esu ragavusi Sevilijoje, tad bandžiau 'atgaminti' jos neapsakomą skonį, manau man gan gerai pavyko. Rūkyta paprika kvepianti bulvių 'tapa' su organiškais špinatais, pomidorais, pomidorų tyre, česnakais, šiek tiek kokosų pienu bei rozmarinais. Tiesiog dieviška. Rašo Donata Vaišnoraitė, kuri atsiuntė receptą ir fotografiją.
Pupelių patiekalas su daržovėmisVaida KurpienėLabai greitai paruošiamas skanus ir maistingas patiekalas, kuris tinka pietums, vakarienei ir į pietų dėžutę. Nuotrauka Donatos Vaišnoraitės, ačiū.
Pupelės su morka ir svogūnuVaida KurpienėGreitai paruošiamas patiekalas. Pupelės – puikus baltymų šaltinis, tinkantis pietums ar vakarienei. Skanaus linki recepto autorė, maisto kursų vadovė Aistė Švetkauskė. Nuotrauką atsiuntė Donata Vaišnoraitė, kuriai taip pat labai patiko šis patiekalas.
Gaivi pupelių, morkų ir paprikos mišrainėVaida KurpienėSkanaus Jums linki Facebook grupės dalyvė Rita Žitaveckaitė. Donatos Vaišnoraitės nuomonė, kad tai super gardi mišrainė. Ji taip pat gamino šią mišrainę, fotografavo ir atsiuntė nuotrauką. Ačiū jai.
Perlinių kruopų salotos su cukinija, šparaginėmis pupelėmisVaida KurpienėSkanu, aš dar įlašinau šiek tiek sezamo aliejaus ir pabarsčiau sezamo sėklomis (čia jau po to, kai padariau nuotraukas), skonis - tobulas, sako Donata Vaišnoraitė, kuri pagamino, fotografavo, vertino ir atsiuntė nuotrauką. Ačiū.
Thai stiliaus sriuba su čili pipirais, imbieru ir lašišaVaida KurpienėKai už lango šiaurinis vėjas - tenka šildytis gaminant aštresnes sriubas. Thai stiliaus sriuba su kokosų pienu, čili pipirais, imbieru ir lašiša, viena tokių sriubų, kurios suvalgius galima apšilti. Receptą ir fotografiją atsiuntė Donata Vaišnoraitė. Dėkojame.
Spindulinių pupuolių (mung pupelių) sriuba su pomidoraisVaida KurpienėSpindulines (mungo) pupuoles dažniausiai naudojame skaldytas ir nuvalytu luobu. Šioje sriuboje naudotos sveikos mungo pupuolės su luobu, dėl to yra ilgokai mirkomos ir ilgokai verdamos. Geriausia užmerkti iš vakaro, nes mirkyti reikia ne mažiau 10 valandų. Nekaloringa ir lengva sriuba – gerai suvirusios pupuolės yra labai maistingos ir lengvai virškinamos. Išeiga: 3 porcijos. Teksto autorė Aistė (www.jogosmityba.lt) "Sriuba, man žiauriai skani, tik lydyto sviesto kiekis kažkaip nerealu 2-3 šaukštai kepimui? Aš dėjau arbatinį šaukštelį. Buvo per akis." Rašo Donata Vaišnoraitė, kuri gamino ir fotografavo. Ačiū už nuotrauką.
Aštri raugintų kopūstų sriuba su pupelėmis (iš mitybos plano)Vaida KurpienėŠi sveika raugintų kopūstų su pupelėmis sriuba puiki žiemos sezonu. Kopūstai kupini vitaminų, skaidulų, bet mažai kaloringi. Tuo tarpu pupelėse yra baltymų, suteiksiančių sotumo jausmą ir krakmolo – duodančio energijos. Natalija Masevičienė atsiuntė sriubos fotografiją. Ačiū.
Saldžios bulvės tortilija su lašiša ir šviežiomis daržovėmisVaida KurpienėNors bulvių košes valgyti nerekomenduojama, o tortilija ir yra kepta bulvių košė, bet kartais geriau pasirinkti sveikesnį varianatą, nei valgyti bet ką, pavyzdžiui prastos sudėties tortiliją su majonezu ir kumpiu. Nuotrauką atsiuntė grupės narė Raminta, ačiū jai.
Avižinė košė su riešutų sviestuVaida KurpienėRiešutų sviesą rinkitės be jokių priedų, sudėtyje turi būti tik nekepinti žemės riešutai. Receptas ir nuotrauka - Facebook grupės dalyvės Kristina Valaitienė.
Salotos su grikiaisVaida KurpienėIdėja pietų dėžutei darbe. Autorė - Facebook grupės dalyvė Natalija Masevičienė.