Bolivinės balandos košė su kietuoju sūriuVaida KurpienėBolivinė balanda (vadinama kinva) yra puikus ne tik angliavandenių, bet ir baltymų šaltinis. Labai skani košė ir greitai paruošiama, rašo Giedrė Renevė, kuri atsiuntė nuotrauką šiam receptui. Ačiū, kad dalinatės.
Avižinė košė su sūriu (avižų grūdų)Vaida KurpienėLabai skani ir greitai paruošiama košė, rašo Giedrė Renevė, kuri atsiuntė nuotrauką šiam receptui. Ačiū. Galite pasidalinti komentaruose, su kuo Jums skaniausia.
Kiaušiniai su avokado užtepėleVaida KurpienėNuotrauką atsiuntė Gita Kelpšienė. Greitai paruošiamas ir skanus patiekalas.Valgyti užsitepus avokado masę galima ne tik su kiaušiniu bet ir tepti ant duonos arba su bet kuriomis turimomis kietomis daržovėmis, pavyzdžiui: kaliaropė, ridikai, morkos, cukinijos, ropės, saliero kotai ar kitos, kurias turime šaldytuve. Daržoves supjaustome pagaliukais ir valgome kartu su užtepėle.
Šviežių burokelių lapelių sriuba su ciberžoleVaida KurpienėPIETUMS – pasiilgusiems sriubos: šviežių burokėlių lapelių sriuba. VAKARIENEI panaši versija, tik be bulvių, bet su kiaušiniais, juk sotumas – būtinas. Taigi į sriubą, įmetę burokėlių lapelius, supilame išplaktus kiaušinius. Skanaus linkiu kartu su foto autore Ernesta Rakauskiene
Avižinė košė pagardinta sviestu (avižų grūdų)Vaida KurpienėNuotrauką atsiuntė Natalija Masevičienė, ačiū. Ji šią košę valgė su pomidorais, kas ir matosi nuotraukoje, o šiai košei galima pasirinkti įvairius priedus. Kokius mėgstate Jūs, pasidalinkite komentaruose.
Įdaryti kiaušiniai su poraisVaida KurpienėKiaušiniai nekaloringas ir sveikas maistas. Julija Ivanauskienė atsiuntė šią nuotrauką ir parašė tokį atsiliepimą: "Labai lengvai paruošiau ir be galo skanus derinukas." Pasidalinkite komentruose ir Jūs savo pastebėjimais.
Puode pagamintas vištienos troškinys su kokoso pienuVaida KurpienėGardus vištienos troškinys yra puikus ir greitai pagaminamas patiekalas pietums ar vakarienei. Įprastai tokie troškiniai valgomi su skrebučiais. Visgi siūlau gardinti sausoje keptuvėje lengvai apkepintomis saulėgrąžų sėklomis. Jos suteiks didesnį sotumo jausmą. Foto atsiuntė Giedrė Renevė, ačiū jai.
Košė iš juodos bolivinės balandos, gardinta avokaduVaida KurpienėApsivalgymas - avokado ir mielių dribsnių derinys man labai patinka. Kartais taip valgau užkandžiui, įsidėjusi į ledų taurę. Fotografija - Donata Vaišnoraitė. Taip nufotografuoja, kad negali nenorėti to, ką matai.
Nekepintų grikių košė su riešutų sviestuVaida KurpienėPuikus pusryčių patiekalas, kurį galima greitai pasigaminti ir yra sotu. Receptas iš mitybos plano. Patiekalą išbandė ir nuotrauką atsiuntė Natalija Masevičienė, ačiū.
Kiaušiniai įdaryti avokadu ir špinataisVaida KurpienėNuostabu, kitaip negaliu apibūdinti savo vakarienę... Arba puikus patiekalas netikėtai atvykusį svečią pavaišinti, sako Audronė Mackevičienė, kuri atsiuntė receptą ir nuotrauką. Ačiū.
Humusas klasikinis, humusas su avokadu ir burokėlių humusasVaida KurpienėHumusas - avinžirnių užtepėlė. Rytietiškas valgis puikiai tinkantis mums.Nuotraukose klasikinis, avokado ir burokėlių humusas. Skanu: - valgyti su daržovių pagaliukais, - užsitepti ant sumuštinio vietoje sviesto, - naudoti kaip padažą, itin tinka kruopų ir daržovių patiekalams praturtinti. Nuostabias foto padarė Julija Ivanauskienė, ačiū jai.
Silkės iešmeliai su daržovėmisVaida KurpienėNuo omega 3 esančioje riebioje žuvyje gerėja nuotaika, mažėja uždegimai, tvarkosi nervinė sistema, reguliuojasi hormonai. Ir iš jokių papildų taip gerai nepasisavina, kaip iš žuvies! Pasakiškas skonis, rašo Donata Vaišnoraitė, kuri atsiuntė receptą ir nuotrauką. Ačiū.
Balta mišrainė – sveikesnė versija pietų dėžutei, šventei ar… pusryčiams.Vaida KurpienėValgau baltą mišrainę, man ji asocijuojasi su vaikyste bei džiaugsmu. Gaminu gaminu sveikesnę versiją. Balta mišrainė tinka ne tik šventėms, bet ir į pietų dėžutę - neštis į darbą.Mišrainės sudėtį ir kiekius keiskite pagal valgytojų skaičių. Pateikiu du mišrainės variantus. Jei valgys ir maži vaikai – daug didesnė tikimybė, kad jie rinksis antrąjį mišrainės pateikimo variantą. Vaikai mėgsta matyti ką valgo ir vengia sumaišytų patiekalų.Vietoje majonezo naudotas jogurto padažas, kurio skonis labai panašus į majonezo. Pagaminamas greitai, kaloringumas daug mažesnis nei majonezo, o produktų (jogurto bei garstyčių) galima rasti savo šaldytuve. Jei kam labai norisi majonezo, galima ir su juo. Namie gamintas yra vertingas ir naudingas. Naminio majonezo padažą rasite čia:Jogurtinis salotų padažas su garstyčiomis: https://www.sulieknek.lt/lauros-jogurtinis-salotu-padazas-su-garstyciomis/
Bolivinės balandos pomidorinė sriubaVaida Kurpienė"Kaip greitai ir skaniai pavalgyti? Ar įmanoma skanią sriubą išvirti vos per 15 minučių? Žinoma, kad taip, nors pati tuo anksčiau nebūčiau patikėjusi!? Šiandien tokią, greitai paruošiamą sriubą valgiau ir, galiu prisipažinti, virsiu dar kartelį." - sako Donata apie šią sriubą.
Avinžirnių ir kokoso pieno saldainiai – be pridėtinio cukrausVaida KurpienėSiūlau pasigaminti sveikesnius saldainius iš virtų avinžirnių ir taip savo racioną praturtinti augaliniais baltymais. Drąsiai improvizuokit įmaišydami mėgstamų riešutų ar sėklų, pavoliodami kokoso drožlėse ar tiesiog kakavoje, įdarydami džiovintais vaisiais ar riešutų sviestu! Skanaus! P. S. Nepatikėsit, bet neatšalęs primena tinginį, o pabuvęs šaldiklyje - šokoladą! Sako Giedrė Renevė, kuri atsiuntė receptą ir foto. AČIŪ.
Baltyminiai makaronai be glitimo su moliūgų pestoVaida KurpienėNeragausi – nežinosi kas patinka. Šįsyk su bičiule ir jos keturmečiu sūnumi bandėme - baltyminius lęšiu ir žirnelių makaronus be glitimo. Įspūdis paragavus: - Lęšių makaronai švelnesni, ne tokie išraiškingi, švelnūs, tad puikiai tiks vaikams bei konservatyviems valgytojams. Nė nesuprastum iš ko jie pagaminti. Manau čia daliai žmonių gera naujiena:) - Žaliųjų žirnelių makaronai - išraiškingesni nė nereikia ryškių priedų. Patys iš savęs skoningi, tačiau ne per intensyvūs.
Žaliųjų lęšių troškinys – karis su natūraliais ryžiaisVaida KurpienėPasakiškai skanus ir aromatingas troškinys. Lęšius ir visas daržoves troškinau ženkliai mažiau. Daržovės ir lęšiai nebuvo pervirę, turėjo traškumo. Taip pat dėjau daugiau imbiero, špinatų ir česnakų. Tokias mintis parašė Donata Vaišnoraitė, kuri atsiuntė receptui nuotrauką.Šaltinis: https://www.nidosreceptai.lt/zaliuju-lesiu-curry/
Bulvių “tapa” su špinatais, rozmarinu ir ciberžoleVaida KurpienėBulvės - pats puikiausias šaltojo laikotarpio produktas. Bulvės tokios universalios, kad iš jų galima pagaminti begalę paprastų, bet skanių patiekalų. Vienas tokių yra šis - bulvių 'tapa'. Vieną panašią esu ragavusi Sevilijoje, tad bandžiau 'atgaminti' jos neapsakomą skonį, manau man gan gerai pavyko. Rūkyta paprika kvepianti bulvių 'tapa' su organiškais špinatais, pomidorais, pomidorų tyre, česnakais, šiek tiek kokosų pienu bei rozmarinais. Tiesiog dieviška. Rašo Donata Vaišnoraitė, kuri atsiuntė receptą ir fotografiją.
Pupelių patiekalas su daržovėmisVaida KurpienėLabai greitai paruošiamas skanus ir maistingas patiekalas, kuris tinka pietums, vakarienei ir į pietų dėžutę.Nuotrauka Donatos Vaišnoraitės, ačiū.
Pupelės su morka ir svogūnuVaida KurpienėGreitai paruošiamas patiekalas. Pupelės – puikus baltymų šaltinis, tinkantis pietums ar vakarienei.Skanaus linki recepto autorė, maisto kursų vadovė Aistė Švetkauskė. Nuotrauką atsiuntė Donata Vaišnoraitė, kuriai taip pat labai patiko šis patiekalas.
Gaivi pupelių, morkų ir paprikos mišrainėVaida KurpienėSkanaus Jums linki Facebook grupės dalyvė Rita Žitaveckaitė. Donatos Vaišnoraitės nuomonė, kad tai super gardi mišrainė. Ji taip pat gamino šią mišrainę, fotografavo ir atsiuntė nuotrauką. Ačiū jai.
Perlinių kruopų salotos su cukinija, šparaginėmis pupelėmisVaida KurpienėSkanu, aš dar įlašinau šiek tiek sezamo aliejaus ir pabarsčiau sezamo sėklomis (čia jau po to, kai padariau nuotraukas), skonis - tobulas, sako Donata Vaišnoraitė, kuri pagamino, fotografavo, vertino ir atsiuntė nuotrauką. Ačiū.