Kepta kalakuto krūtinėlė su daržovėmisIna ŠvVakarienė: kepta ant lydyto sviesto keptuvėje kalakuto krūtinėlė ir daržovių bokštelis (tarkuoto kopūsto, morkos, cukinijos, avokado, grūdėtų garstyčių ir krienų). Gražgarstės ir rauginti česnakai.
Avinžirniai su garuose virtomis ir keptomis daržovėmisIna ŠvTinka pietums ir vakarienei. Avinžirniai parą laiko mirkyti vandenyje, užvirti ir virti 5 minutes. Išjungus ugnį, palikti brinkti. Vėliau trumpai kepti ant lydyto sviesto keptuvėje su svogūnais, prieskoniais ir moliūgo gabaliukais. Smidrai, cukinija, paprika virtos garuose. Orkaitėje keptas burokėlis.
Kepta balta žuvis su kariuIrvydaŽuvis su pomidorais, puikus pietų ar vakarienės pasirinkimas. Foto - Raminta Skanaus linki recepto autorė, maisto kursų vadovė Aistė Švetkauskė.
Omletas su smidrais ir pievagrybiaisNatalijaBeje, šį patiekalą galima gaminti ir orkaitėje. Pasiruošus daržovių, suberiame jas į mažus indelius (porcijomis) ir užpilame kiaušiniu. Atrodo puikiai, galima net svečiams patiekti.
Įdaryti kiaušiniai su baklažanuVaida KurpienėNuotraukos - Donatos Vaišnoraitės. Nuotraukos istorija. Donata Vaišnoraitė „Vaida Facebook grupėje pasidalino prašymu pasidalinti įdarytų kiaušinių su baklažanais ir naminiu majonezu nuotraukomis. Prisipažinsiu, perskaičiau postą, atsiverčiau receptą. Receptas pagal sudėtingumą - 0, na gal 0.5 balo iš 10. Produktai paprasti ir skanūs. Tačiau prisipažinsiu - labai tingėjau terliotis su naminio majonezo gaminimu. Gal net tiek tingėjau, kiek išsigandau, nes nesu jo dariusi namie. Terliotis dabar, o jeigu nepavyks? - pagalvojau. Visi produktai bus sugadinti, keliaus į šiukšlinę...Ne, ne, ne... Ir dar kartėlį ne! 'Maisto be reikalo nemėtysiu! '! Pasąmonėje 'prasukau šią idėją ' ir pasitarusi su savimi nusprendžiau šios minties atsisakyti. Taigi vienu klavišo paspaudimu išjungiau receptą, užverčiau tinklapį ir apie tai paprasčiausiai pamiršau. Pamiršau, bet trumpam, kol šįryt važiuodama į darbą pamačiau bičiulės, komentarą, kuris paskatino pabandyti ir pagaminti tuos įdarytus kiaušinius. Juk baklažanai - mano viena iš mylimiausių daržovių. Na taip, tikrai! O kaip pasakyti NE jiems, baklažanams, todėl 'pasirašiau avantiūrai ir labai tuo džiaugiuosi. Kiaušinių skonis - pasakiškas! Mano vyresnėlis, stebėdamas visą gaminimo procesą, ir, užuosdamas tuos nuostabius kvapus tvyrančius virtuvėje, sėdėjo sukandęs dantis ir paslapčiomis laukė, kol kiaušiniai gražiai nutūps ant lėkštutės ir pasiruoš fotosesijai. Vis laukė ir stebėjo, kol nedrąsiai išlemeno: „Mama, ar galėsiu paragauti?“ Žinant jo žemaitišką užsispyrimą ir nenorą išbandyti naujus skonius - likau nustebinta ir net nedvejodama sutikau. Išsirinko fotogeniškiausią kiaušinį. Paragavo... Pirmas kąsnis buvo trupinio didumo. Antras, su dideliu mano paskatinimu - kiek didesnis. Ir tik žiūriu, kad mano vakarienė tirpsta... Nyksta... Soti būsiu pasižiūrėjus į padarytą nuotrauką... Būtų linksma, jeigu ne graudu. Bet ko tik nepadarysi dėl vaikų.... Kas susigundysite pasigaminti, norėčiau parašyti keletą pastebėjimų: 1. Recepte rekomenduojamas naminis majonezas - jis čia nebūtinas. Skanu ir be jo! 2.Česnaką bei čili pipirą kepiau kartu su baklažanu, švelnesniam skoniui nors receptas rekomenduoja dėti termiškai neapdorotus produktus. Ir paskutinis patarimas numeris 3 - iš karto gaminkite keletą porcijų. Vienos - neužteks, o jeigu kas atims - tai naktį ramiai negalėsite miegot.! Sapnuosite šiuos nuostabaus skonio kiaušinius
Perlinės kruopos su morkomis ir cukinijaIna ŠvPerlinės kruopos mirkytos per naktį. Ryte, užpylus švariu šaltu vandeniu, užverdama ir paliekama brinkti 10-15 minučių. Ant kokoso aliejaus keptuvėje trumpai pašildomos daržovės. Prieskoniai dedami pagal poreikį.