Cukinijų picaVaida KurpienėAlternatyva picai, kuomet spintelės lūžta nuo cukinijų derliaus. Autorė - Facebook grupės dalyvė Ina.
Malta kalakutienos krūtinėle įdaryta paprikaIna ŠvTinka pietums ir vakarienei. Malta kalakutienos krūtinėle įdaryta raudona paprika, kepta orkaitėje. Raugintos paprikos įdarytos raugintais kopūstais. Šalia įvairūs žalumynai.
Avinžirniai su garuose virtomis ir keptomis daržovėmisIna ŠvTinka pietums ir vakarienei. Avinžirniai parą laiko mirkyti vandenyje, užvirti ir virti 5 minutes. Išjungus ugnį, palikti brinkti. Vėliau trumpai kepti ant lydyto sviesto keptuvėje su svogūnais, prieskoniais ir moliūgo gabaliukais. Smidrai, cukinija, paprika virtos garuose. Orkaitėje keptas burokėlis.
Avokade kepti kiaušiniaiDonataTruputis istorijos... Matyt pavasaris ir išlindusi saulė pradėjo veikti, o gal organizmas pradėjo reikalauti vitaminų, kad mityboje pradeda karaliauti vis daugiau termiškai neapdorotų daržovių. O su kuom jas valgyti? Su žuvimi, mėsa? Na taip, galima.. Tačiau šį kart valgysim jas karališkai. Juk nesvarbu, kad tai tik kiaušiniai ir daržovės, bet skonis nenusileidžia Michelin restorano patiekalų paletei. Šis patiekalas tinkamas pietums ir vakarienei. Darysiu dar, nes skonis nerealus!
Omletas su smidrais ir pievagrybiaisNatalijaBeje, šį patiekalą galima gaminti ir orkaitėje. Pasiruošus daržovių, suberiame jas į mažus indelius (porcijomis) ir užpilame kiaušiniu. Atrodo puikiai, galima net svečiams patiekti.
Varškėčiai be miltųIrvydaTinka pietums ir vakarienei. Foto - Kristina Valaitiene Skanaus linki recepto autorė, sveikos mitybos programos dalyvė - Vitalija
Kepti baklažanai su mocarelos sūriuIrvydaPuikiai tinka su šviežių daržovių salotomis ar daržovių troškiniu. Jei mocarelos nedaug, tai lengvai virškinsis ir su brandintų kruopų koše. Foto - Raminta.
Ingos varškės apkepasIrvydaVarškės apkepas greitai paruošiamas ir sotus patiekalas, tinkantis pietums ir vakarienei. FOTO - Barbara Burinska
Morkų pyragas be kviečių ir be cukrausVaida KurpienėŠis morkų pyragas ypatingas, nes kas paragauja, sustoti negali. Aš asmeniškai po kelių bandymų pasirinkau keksų formas. Patraukliau atrodo ir labai patogiai valgosi. Prieš vakarėlius kepu net kelis kartus, nes juos tiesiog nušluoja nuo stalo. Tekstūra drėgna, labiau panaši į pyragaičių. Paįvairinimui prieš kepdama viršų pabarstau kokoso drožlėmis. Suteikia puikų prieskonį ir dailiai atrodo. Skanaus.
Grikių ir daržovių kotletaiVaida KurpienėIšbandykite grikius pasigaminti kitaip nei esate pripratę! Lengvai pagaminami, maistingi ir labai skanūs grikių ir daržovių kotletukai pusryčiams arba pietums. Patiekta su termiškai neapdoroto burokėlio salotomis. Recepto ir nuotraukos autorė Kristina Valaitienė.
Kepti kiaušinių keksiukai su cukinijaVaida KurpienėPuiki idėja vakarienei – kepti kiaušinių keksiukai su cukinija. Greita, sveika ir skanu! Recepto ir nuotraukos autorė Laima Butkuvienė.
Risoto su kvapniuoju (muskusiniu) moliūguVaida KurpienėPorcijų kiekis: apie 4 Skaniausia būtent su šitos rūšies moliūgu, bet galima ir su kitokiu. Šaltinis: Sulieknek sveikai programos dalyvės Kristinos receptas adaptuotas pagal “Beatos virtuvė”.
Orkaitėje kepta vištiena su pomidoraisVaida KurpienėProgramos dalyvės Ievos receptas. Ji rašo: „Aš labai mėgstu šį receptą rudenį, kada turguj pas močiutes daug mažų kvapnių naminių pomidoriukų 🙂 Absoliutus greitmaistis – sudedi pašauni valandėlei į orkaitę ir skanaus :)“
Ruginė naminė bemielė duona su rauguVaida KurpienėDuona – kasdieninis patiekalas. Viena duona – vertinga, kitos maistinė vertė kaip pyrago. Sveikos mitybos specialiste Vaida Kurpienė pataria – rinkitės bemielę duoną, keptą iš viso grūdo miltų. Tokią duoną sudėtingą įsigyti, tačiau išsikepti – visai paprasta. Be to, Jums nereikia specialių duonkepių- pakaks paprastos orkaitės ir skardos pyragams ar apkepams. Ar įsivaizdavote, kad užmaišyti duoną reikia tik 15 minučių? Jei pirmą kartą duona nesigaus – nenusiminkite, kartais duonos drėgnumas priklauso nuo skardos gylio bei pagaminimo medžiagos. Pabandykite dar kartą ir Jums tikrai pasiseks. Raugo galima ne tik gauti iš draugų, bet ir namie pasigaminti.