Straganina – pamirštas skumbrės patiekalasIrvydaStraganina galėtų būti palyginama su karpačio. Straganina ruošiama iš šviežios žuvies, paskanintos prieskoniais. Skirtumas nuo karpačio toks, kad straganina valgoma šaldyta. Nuo seno žvejų labai vertinama apledėjusi žuvytė, tinkama ir su karštom bulvėm, ir su juoda duona, o labiausiai vyrų vertinama prie stipraus gėrimo. Puikiai tinka užkandžiams, pietums ar vakarienei. Pirminis šaltinis ir nuotraukos: Aušros blogas “Tarp vėjo gūsių” bei šiek tiek pakoreguota pagal “Sulieknėk sveikai”. Foto - Natalija Masevičienė
Kokosiniai saldainiaiIrvydaŠis desertas sveikas ir tikrai galima ryte paskanauti prie kavos, tačiau nepadauginkite 🙂 Receptas ir Foto - Raminta
Naminė varškė – sveikas ir skanus sūrio pakeitimasVaida KurpienėŠi sūrio pamaina – varškė gaminama iš kefyro. Puiki pamaina riebiems sūriams, skonis švelnus. Rikotos sūris puikiai tinka paskaninti daržovių troškinius, salotoms bei makaronų patiekalams. Išeiga 0,21 kg varškės iš 0.9 kg kefyro. Patarimai. Dažnai žmonės apsigauna ir mano, kad ši varškė yra toks pat liesa, kaip ir kefyras, tai nėra tiesa. Gamindami pašaliname tik vandenį, reiškia visi riebalai lieka. Šios varškės riebumas 10,7%. Kaip varškė – riebi, bet tai nuostabus sūrio pakeitimas – mažiau riebus ir pigesnis, idealu norintiems numesti svorį. Skanaus.
Naminiai ledai – paprasta ir sveikaVaida KurpienėNaminių ledų receptas labai paprastas. Sveikas desertas – vaikams ir suaugusiems. Jei ledus laikėte šaldiklyje per naktį ar ilgiau, prieš valgant valandą palaikykite šaldytuve.