Salotos su pomidoru, alyvuogėmis, kukurūzais ir kiaušiniuVaida KurpienėPuikios salotos, kurios tinka pietums ir vakarienei, labai greitai paruošiamos. Naudingi yra salotų lapeliai, kurie suteikia skaidulų - organizmo šluota. Nuotrauką atsiuntė Raminta, ačiū už idėjas. Recepte yra žaliosios alyvuogės, kurios suteiks salotoms švelnios rūgštelės ir juoduosios alyvuogės - suteiks nervinėms ląstelėms gerųjų riebalų.
Datulės su pelėsiniu sūriu desertuiVaida KurpienėGreitai paruošiamas desertas, rašo Julija Ivanauskiene‎, kuri atsiuntė receptą ir nuotrauką. Smagaus laiko drauge. Ačiū, kad dalinatės.
Varškė, kefyras, pomidoras, paprikaVaida KurpienėLengva, bet soti vakarienė. Paruošti galima vis per kelias minutes, rašo Natalija Masevičienė, kuri atsiuntė receptą ir nuotrauką. Ačiū, kad dalinatės idėjomis.
Sėklų chalvaVaida KurpienėEsu "lengvai priklausoma" nuo šios sėklų chalvos, rašo Jolanta Kardelytė, kuri atsiuntė receptą ir nuotrauką, ačiū, kad dalinatės.
Bazilikų pestoVaida KurpienėNuostabaus skonio pesto, kuris tiks skaninti įvairius patiekalus, rašo Donata Vaišnoraitė, kuri atsiuntė receptą ir nuotrauką. Ačiū Jai.
Salotos su marinuota lašišaVaida KurpienėLabai paprastas salotų sumestinis su trumpai marinuota lašiša, rašo Gintare Laniauskaitė, kuri atsiuntė nuotrauką ir receptą. Dėkojame jai už pasidalinimą.
Vaida Kurpienė
Obuolių griežinėliai su “šokoladiniu” kremuVaida KurpienėDesertas be cukraus ir kakavos! Visiškas atradimas! Sako Giedrė Renevė, kuri pasidalino recepto idėja ir atsiuntė nuotrauką. Ačiū jai. Karobas - 100% natūraus produktas su dideliu gliukozės, sacharozės kiekiu, naudojamas kaip cukraus pakaitalas. Skoniu karobas primena kakavą ir šokoladą, bet jame nėra kofeino ir teobromino. Karobe nėra oksalo rūgšties, kuri stabdo kalcio ir cinko įsisavinimį. Kadangi tai natūraliai saldus mažo kaloringumo produktas, jis mažina poreikį kaloringiems saldumynams. Jame ne tik nėra cholesterolio, bet jis taip pat padeda organizmui sumažinti cholesterolio įsisavinimį. Karobas reguliuoja žarnyno veiklą: jame yra daug netirpios ląstelienos. Jis vertingas dėl didelio kompleksinių angliavandenių lygio, vitaminų A, B1, B2, B3 ir mineralinių medžiagų: kalcio, fosforo, kalio, magnio, geležies, mangano, bario, vario, nikelio, turi antioksidacinių savybių. Rekomenduojama vartoti kasdien bent po 20 g.
Gardus sumuštinis su grikių duonaVaida KurpienėNaminė grikių duona, avokadas su šiek tiek druskos, virti avinžirniai, saulėje džiovinti pomidorai ir sultenės lapai. Nuotrauką atsiuntė Renata Sprainaitienė, ačiū už idėjas.
Kopūstų salotos su daigintomis spindulinėmis pupuolėmisVaida KurpienėŠios salotos – tai vitaminų ir antioksidantų šaltinis. Jos sočios, puikiai tinka neštis į darbą. Jausitės sotūs ir energingi. Tik joms reikia pradėti ruoštis prieš kelias dienas. Būtina prieš kelias dienas pasidaiginti pupuolių. Galite jų pasidaiginti ir daugiau, bus puikus pagardas košei ar pavakarių užkandis. Nuotrauką atsiuntė Audronė Mackevičienė.
Perlinių kruopų salotos su cukinija, šparaginėmis pupelėmisVaida KurpienėSkanu, aš dar įlašinau šiek tiek sezamo aliejaus ir pabarsčiau sezamo sėklomis (čia jau po to, kai padariau nuotraukas), skonis - tobulas, sako Donata Vaišnoraitė, kuri pagamino, fotografavo, vertino ir atsiuntė nuotrauką. Ačiū.
Sūdyta skumbrė su pomidoraisVaida KurpienėSkumbrė ypatingai geras ir natūralus bei gerai pasisavinamas Omega 3 šaltinis, kurio mums trūksta. Greitai paruošiamas ir skanus patiekalas. Receptui nuotrauką atsiuntė Donata Vaišnoraitė, Ačiū.
Silkė su ridiku ir cukinija (iš mitybos plano)Vaida KurpienėLabai skanus patiekalas ir greitai paruošiamas. Rekomenduojame patiems nusipirkti silkę ir ją išdarinėti, taip išvengsite įvairių maisto priedų. Receptui nuotrauką atsiuntė Natalija Masevičienė. Ačiū. Skanaus linki recepto autorė – Ingrida.
Sumuštinis su silke ir pomidoruVaida KurpienėGalima daryti vieno kąsnio sumuštinukus, kurie puikiai tiks ne tik pusryčiams bet ir draugų pasisedėjimui ar šventei. Foto: Raminta
Krapų pestoVaida KurpienėŠį krapų pesto padažą galima greitai pasigaminti namie - pigiau nei bazilikų ir skanu paįvairinimui mitybos. Šaldytuve mėnesį ar net ilgiau galite laikyti drąsiai. Foto: Ernesta Rakauskiene
Salotos su kiaušiniaisVaida Kurpienė#pietudezute Kai nesinori ilgai stovėti prie puodų, gelbsti kiaušiniai ir salotos. Foto Natalija Masevičienė
Salotos su grikiaisVaida KurpienėIdėja pietų dėžutei darbe. Autorė - Facebook grupės dalyvė Natalija Masevičienė.
Kopūstų salotosVaida KurpienėNorėdami išvengti didelių stiklainių atidarymo, kai reikia mažo produkto kiekio, svarainių sultis užšaldykite ledukų formelėse. Jos šiam receptui suteikia rūgštumo. Autorė - Facebook grupės dalyvė Birutė Vitkauskienė
Kiaušinių salotosVaida KurpienėGreitai pagaminamos salotos. Smidrus apverdame trumpai, 2-3 minutes, taip išsaugomas, skonis, spalva, traškumas. Autorė - Facebook grupės dalyvė Donata Vaišnoraitė.
Vaida Kurpienė
Augalinis pienasVaida KurpienėPieno pakaitalai mūsų gyvenime tampa vis svarbesni. Kai kuriems tai svarbu dėl alergijos pienui, kitiems – organizmas netoleruoja laktozės, beje, net trečdalis Lietuvos gyventojų laktozės netoleruoja ir nebūtinai tai pasireiškia bėrimu ar alergija pieno produktams, bet tai jau kita tema. Treti nori sumažinti gyvūninės kilmės produktų kiekį racione, ketvirti – veganai. Penkti kavos mėgėjai ir žino, kad balinta kava ne visada gerai. Taigi ieškoti pieno pakaitalų priežasčių daug, o išeitis paprasta – riešutų pienas, sėklų pienas ar avižų pienas.
Augalinis pienas Kruopų ar riešutų kiekis Mirkymo trukmė Komentaras
Anakardžio riešutų pienas 1 stiklinė anakardžio riešutų Anakardžius būtina pamirkyti mažiausiai 2-3 val.  
Migdolų riešutų pienas 1 stiklinė migdolų, Migdolų riešutus mirkyti 8-12 val. Migdolus po mirkymo būtina nuplikyti karštu vandeniu ir nulupti odeles
Sezamo pienas 1 stiklinė sezamo sėklų Sėklas mirkyti mažiausiai  4-6 valandas  
Kokoso pienas 1 stiklinė kokoso drožlių Kokoso drožles pamirkyti 1-2 valandas Drožlių nereikia skalauti, galima jas maišyti  su užpiltu vandeniu.
Saulėgrąžų pienas 1 stiklinė saulėgrąžų sėklų Saulėgražas mirkyti mažiausiai  4-6 valandas Saulėgražsos turi būti nekepintos
Avižų pienas 1 stiklinė viso grūdo avižinių dribsnių Avižas mirkyti apie 8 valandas Alergiški glitimui rinkitės avižų dribsnius, ant kurių pakuotės pažymėta – be glitimo. Nors pačiose avižose glitimo nėra, tačiau pasitaiko, kad būna priemaišų.
Ryžių pienas 1 stiklinė natūralių ryžių Ryžius mirkyti apie 3 val.  
Pagal pateiktą santykį gaunasi apie 800 ml riešutų pieno ar avižų pieno. Priklausomai nuo to, kokio riebumo “pieną” norite gauti gali skirtis sausų produktų ir vandens santykis gali skirtis nuo pateikto. Likusias „nuosėdas“ po riešutų pieno ar avižų pieno gamybos galima panaudoti kaip tirštiklį sriuboms ar padažams. Jos puikiai tinka ir kepiniams paskaninti. Jei esate alergiški riešutams, tai ir riešutų pieno nevertėtų vartoti. Tokiu atveju rinkitės avižų ar ryžių pieną. Avižų pienas tinka kaip ir suaugusiems, taip ir mažiems vaikams.