Sveikuoliški sushi (suši) be ryžiųDonataSushi (suši) - vienas iš mėgstamiausių mūsų šeimos patiekalų. Juos galėtumėme valgyti kas dieną. Žinoma, mėgautis tradiciniais, su baltais ryžiais, nėra sveika, tad tenka dažnai suktis iš padėties ir gaminti savo. Čia įsijungia fantazija. Jos dėka - skonių variacijos neaprėpiamos. Galima daryti su juodais laukiniais ryžiais, bolivine balanda, burnočio kruopomis ir daržovėmis, paukštiena ar žuvimi su smulkintais žalumynais. Visi variantai tinkami ir skanūs. Pabandykite, pasigaminkite ir jūs bei išsirinkite savo mėgiamą variantą.
Anakardžių ir krapų pestoNatalijaŠaldytuve gali stovėti 2-3 sav. Naudojame: prie žuvies, mėsos (prie pastarosios ribotai), į salotas, į košes, tepti ant sumuštinio ar varškės sūrio.
Džiovintų datulių ir abrikosų rutuliukaiIna ŠvIšmirkytos vandenyje džiovintos datulės bei abrikosai, sumalti su riešutais, apvolioti saulėgrąžose, kakavoje su cinamonu, lukštentose kanapių sėklose, kokoso drožlėse.
Burokėlių humusasDonataViena šakninė daržovė, kurią galėčiau valgyti ir valgyti yra senas geras burokėlis. Keptas, virtas ar žalias - mano virtuvėje jis dominuoja. O kodėl nepabandžius ir pasigaminus humuso su termiškai neapdorotu burokėliu? Jūs dar nebandėte? Pats laikas tai padaryti. Receptas - kaip 2 x 2- paprastas!
Jogurtiniai šaltibarščiai su ridikėliaisIrvydaMes esame įpratę valgyti šaltibarščius iš burokėlių. Išbandykite aštresnę jų versiją. Jei valgysite pietums – valgykite su bulvėmis, virtomis su lupenomis. Tai bus pagrindinis patiekalas ir jokios mėsos ar žuvies po šio patiekalo jau nebevalgykite. Jei šiuos šaltibarščius valgysite vakarienei – prisipjaustykite daugiau šviežių daržovių ir bulvių venkite, nebent Jums reikia priaugti svorio. Taip pat bulvės vakare tinkamos vaikams ir paaugliams. Foto - Raminta
Šviežių burokėlių salotos su žalumynaisIrvydaKavinėje ar restorano meniu rasite tik virtų ar virtų-marinuotų burokėlių salotas. Mes nesame įpratę, o tikriausiai daugumas Jūsų net nesate ragavę šviežių burokėlių salotų. pabandykite, skonis Jus nustebins:) FOTO - Ina Šv
Raudongūžio kopūsto salotos su paprikaVaida KurpienėEsame įpratę dažniausiai valgyti baltagūžį kopūstą, išmėginkite ir kitokį – raudongūžį. Labai skanu jį sutarkuoti su stambia “burokine” tarka. Recepto ir nuotraukos autorė Lina Špokė.