Salotos su grikiaisVaida KurpienėIdėja pietų dėžutei darbe. Autorė - Facebook grupės dalyvė Natalija Masevičienė.
Kopūstų salotosVaida KurpienėNorėdami išvengti didelių stiklainių atidarymo, kai reikia mažo produkto kiekio, svarainių sultis užšaldykite ledukų formelėse. Jos šiam receptui suteikia rūgštumo. Autorė - Facebook grupės dalyvė Birutė Vitkauskienė
Kiaušinių salotosVaida KurpienėGreitai pagaminamos salotos. Smidrus apverdame trumpai, 2-3 minutes, taip išsaugomas, skonis, spalva, traškumas. Autorė - Facebook grupės dalyvė Donata Vaišnoraitė.
Salotos su kiaušiniuVaida KurpienėIdėja pietų dėžutei, labai greitai pagaminama. Autorė – Facebook grupės dalyvė Natalija Masevičienė.
Augalinis pienasVaida KurpienėPieno pakaitalai mūsų gyvenime tampa vis svarbesni. Kai kuriems tai svarbu dėl alergijos pienui, kitiems – organizmas netoleruoja laktozės, beje, net trečdalis Lietuvos gyventojų laktozės netoleruoja ir nebūtinai tai pasireiškia bėrimu ar alergija pieno produktams, bet tai jau kita tema. Treti nori sumažinti gyvūninės kilmės produktų kiekį racione, ketvirti – veganai. Penkti kavos mėgėjai ir žino, kad balinta kava ne visada gerai. Taigi ieškoti pieno pakaitalų priežasčių daug, o išeitis paprasta – riešutų pienas, sėklų pienas ar avižų pienas.
Augalinis pienas Kruopų ar riešutų kiekis Mirkymo trukmė Komentaras
Anakardžio riešutų pienas 1 stiklinė anakardžio riešutų Anakardžius būtina pamirkyti mažiausiai 2-3 val.  
Migdolų riešutų pienas 1 stiklinė migdolų, Migdolų riešutus mirkyti 8-12 val. Migdolus po mirkymo būtina nuplikyti karštu vandeniu ir nulupti odeles
Sezamo pienas 1 stiklinė sezamo sėklų Sėklas mirkyti mažiausiai  4-6 valandas  
Kokoso pienas 1 stiklinė kokoso drožlių Kokoso drožles pamirkyti 1-2 valandas Drožlių nereikia skalauti, galima jas maišyti  su užpiltu vandeniu.
Saulėgrąžų pienas 1 stiklinė saulėgrąžų sėklų Saulėgražas mirkyti mažiausiai  4-6 valandas Saulėgražsos turi būti nekepintos
Avižų pienas 1 stiklinė viso grūdo avižinių dribsnių Avižas mirkyti apie 8 valandas Alergiški glitimui rinkitės avižų dribsnius, ant kurių pakuotės pažymėta – be glitimo. Nors pačiose avižose glitimo nėra, tačiau pasitaiko, kad būna priemaišų.
Ryžių pienas 1 stiklinė natūralių ryžių Ryžius mirkyti apie 3 val.  
Pagal pateiktą santykį gaunasi apie 800 ml riešutų pieno ar avižų pieno. Priklausomai nuo to, kokio riebumo “pieną” norite gauti gali skirtis sausų produktų ir vandens santykis gali skirtis nuo pateikto. Likusias „nuosėdas“ po riešutų pieno ar avižų pieno gamybos galima panaudoti kaip tirštiklį sriuboms ar padažams. Jos puikiai tinka ir kepiniams paskaninti. Jei esate alergiški riešutams, tai ir riešutų pieno nevertėtų vartoti. Tokiu atveju rinkitės avižų ar ryžių pieną. Avižų pienas tinka kaip ir suaugusiems, taip ir mažiems vaikams.
Energijos rutuliukai iš datulių, migdolų, šokoladoVaida KurpienėKai stinga energijos, ar norisi kažko saldaus, bet mažiau nuodėmingo prie puodelio kavos, renkamės sveikus energijos rutuliukus, kurių gaminimo procesas ne tik labai paprastas ir greitas, bet ir smagus! Šie sveikuoliški rankų darbo saldainiai puikiai tiks palepinti artimuosius. Receptas iš Šefo receptai
Šilti varškės ledai be cukrausVaida KurpienėŠilti ledai be cukraus - pats tas atvėsus orams. Varškė pertrinta smulkintuvu kartu graikišku jogurtu bei bananu. Galima rinktis ir kitus saldžius, švelnios tekstūros vaisius. Gardiname trintomis uogomis be cukraus - šviežiomis ar šaldytomis. Tinka ir švieži vaisiai. Puikiai tiks prie kavos ar arbatos - vietoje įprastų saldumynų ir be jokios sąžinės graužaties. Foto ir receptas Facebook grupės dalyvės Ritos Žitaveckaitės.
Sveikuoliški sushi (suši) be ryžiųDonataSushi (suši) - vienas iš mėgstamiausių mūsų šeimos patiekalų. Juos galėtumėme valgyti kas dieną. Žinoma, mėgautis tradiciniais, su baltais ryžiais, nėra sveika, tad tenka dažnai suktis iš padėties ir gaminti savo. Čia įsijungia fantazija. Jos dėka - skonių variacijos neaprėpiamos. Galima daryti su juodais laukiniais ryžiais, bolivine balanda, burnočio kruopomis ir daržovėmis, paukštiena ar žuvimi su smulkintais žalumynais. Visi variantai tinkami ir skanūs. Pabandykite, pasigaminkite ir jūs bei išsirinkite savo mėgiamą variantą.
Anakardžių ir krapų pestoNatalijaŠaldytuve gali stovėti 2-3 sav. Naudojame: prie žuvies, mėsos (prie pastarosios ribotai), į salotas, į košes, tepti ant sumuštinio ar varškės sūrio.
Džiovintų datulių ir abrikosų rutuliukaiIna ŠvIšmirkytos vandenyje džiovintos datulės bei abrikosai, sumalti su riešutais, apvolioti saulėgrąžose, kakavoje su cinamonu, lukštentose kanapių sėklose, kokoso drožlėse.