Kokosų pieno troškinys su vištiena ir špinataisVaida KurpienėKai už lango apniukę ir vėsu, norisi ko nors šilto, viena geresnių išeičių yra toks troškinys. Autorė siūlo gardinti sausoje keptuvėje skrudintomis saulėgrąžomis. Skanu ir sotu! Sako Giedrė Renevė, kuri atsiuntė šį receptą ir nuotrauką. Ačiū.
Žaliųjų lęšių troškinys – karis su natūraliais ryžiaisVaida KurpienėPasakiškai skanus ir aromatingas troškinys. Lęšius ir visas daržoves troškinau ženkliai mažiau. Daržovės ir lęšiai nebuvo pervirę, turėjo traškumo. Taip pat dėjau daugiau imbiero, špinatų ir česnakų. Tokias mintis parašė Donata Vaišnoraitė, kuri atsiuntė receptui nuotrauką. Šaltinis: https://www.nidosreceptai.lt/zaliuju-lesiu-curry/
Bulvių “tapa” su špinatais, rozmarinu ir ciberžoleVaida KurpienėBulvės - pats puikiausias šaltojo laikotarpio produktas. Bulvės tokios universalios, kad iš jų galima pagaminti begalę paprastų, bet skanių patiekalų. Vienas tokių yra šis - bulvių 'tapa'. Vieną panašią esu ragavusi Sevilijoje, tad bandžiau 'atgaminti' jos neapsakomą skonį, manau man gan gerai pavyko. Rūkyta paprika kvepianti bulvių 'tapa' su organiškais špinatais, pomidorais, pomidorų tyre, česnakais, šiek tiek kokosų pienu bei rozmarinais. Tiesiog dieviška. Rašo Donata Vaišnoraitė, kuri atsiuntė receptą ir fotografiją.
Troškinys su šparaginėmis pupelėmis ir cukinijaVaida KurpienėLabai greitai paruošiamas, puikiai tinka pietums arba vakarienei, taip pat į pietų dėžutę. Recepto autorė – Augustė J. Skanus ir paprastas derinukas, sako Donata Vaišnoraitė, kuri atsiuntė receptui nuotrauką. Ačiū jai.
Vaida Kurpienė
Vaida Kurpienė