Topinambų ikrai – sudėtinės dalys:
500 g topinambų,
200 g pomidorų,
100 g svogūnų galvos ir morkų,
česnako galvutė,
troškinimui iki 80 ml alyvuogių aliejaus,
druskos – pagal skonį.
Topinambų ikrai – gaminimo žingsniai
1. Pomidorus supjaustome gabalėliais ir pakepiname aliejuje.
2. Topinambus, morkas ir svogūnus susmulkiname ir pakepiname atskirai.
3. Daržoves sumaišome ir troškiname ant lėtos ugnies uždengtoje keptuvėje, kol daržovės suminkštės, bet vis dar liks ką kramtyti:)
4. Dedame druskos, česnako, smulkintų žalių petražolių, viską sumaišome.
Kol daržovės buvo troškinamos, jos prisigėrė aliejaus, todėl papildomai dėti aliejaus nereikia.
Skanaus:)
Šaltinis www.topinambas.lt , pakoreguota pagal „Sulieknėk sveikai“