Veršiena  – geras trivalentės geležies šaltinis, kurią organizmas gerai pasisavina. Puikiai pasisavinamas ir šioje mėsoje esantys baltymai, panašiai kaip vištienos.
Troškinta veršiena su morkomis, paprika ir cukinija recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Dar nėra įvertinimų
Pasiruošimas 10 min.
Gaminimas 40 min.
Iš viso 50 min.
Kategorija Pietums, Vakarienei
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 343 kcal

Ingredientai
  

  • 150 g veršienos
  • 60 g brokolio
  • 60 g cukinijos
  • 50 g morkų
  • 40 g paprikos
  • 30 g svogūnų
  • 1,5 a.š. alyvuogių aliejaus
  • mairūno, pagal skonį
  • petražolių, pagal skonį
  • krapų, pagal skonį
  • druskos, pagal skonį
  • pipirų, pagal skonį

Paruošimas
 

  • Veršieną supjaustome nedideliais gabaliukais, sudedame į puodą, šiek tiek įpylę vandens.
  • Įberiame smulkintą svogūną, sutarkuotas morkas. Pagardiname prieskoniais. Troškiname ant nedidelės ugnies apie 15-20 min.
  • Kol puode maistas troškinasi, atskirai pakepame smulkintas cukiniją ir paprikas su aliejumi ir šiek tiek vandens.
  • Praėjus nurodytam laikui sumetame cukiniją ir paprikas bei smulkintą brokolį į puodą ir dar 5-10 min. kartu troškiname.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 343kcal (17%)Angliavandeniai: 16gBaltymai: 33gRiebalai: 17gSočiosios riebalų rūgštys: 5gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 8gCholesterolis: 123mgNatris: 224mgKalis: 1111mg (56%)Skaidulos: 5g (14%)Cukrūs: 8g (32%)Vitaminas A: 10125µg (1266%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 2µg (80%)Vitaminas C: 121mg (151%)Vitaminas E: 3mg (25%)Vitaminas K: 78µg (104%)Kalcis: 89mg (11%)Varis: 0.3mg (30%)Folio rūgštis: 106µg (53%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 0.5mg (25%)Magnis: 74mg (20%)Fosforas: 404mg (58%)Selenas: 14µg (25%)Cinkas: 5mg (50%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Vakarienei
Dieta: Diabetui, Be glitimo
Gaminimo būdas: Troškinta
Recepto ir nuotraukos autorė Natalija Masevičienė
0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!