Veršiena – geras trivalentės geležies šaltinis, kurią organizmas gerai pasisavina. Puikiai pasisavinamas ir šioje mėsoje esantys baltymai, panašiai kaip vištienos.
Troškinta veršiena su morkomis, paprika ir cukinija
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Ingredientai
- 150 g veršienos
- 60 g brokolio
- 60 g cukinijos
- 50 g morkų
- 40 g paprikos
- 30 g svogūnų
- 1,5 a.š. alyvuogių aliejaus
- mairūno, pagal skonį
- petražolių, pagal skonį
- krapų, pagal skonį
- druskos, pagal skonį
- pipirų, pagal skonį
Paruošimas
- Veršieną supjaustome nedideliais gabaliukais, sudedame į puodą, šiek tiek įpylę vandens.
- Įberiame smulkintą svogūną, sutarkuotas morkas. Pagardiname prieskoniais. Troškiname ant nedidelės ugnies apie 15-20 min.
- Kol puode maistas troškinasi, atskirai pakepame smulkintas cukiniją ir paprikas su aliejumi ir šiek tiek vandens.
- Praėjus nurodytam laikui sumetame cukiniją ir paprikas bei smulkintą brokolį į puodą ir dar 5-10 min. kartu troškiname.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 343kcal (17%)Angliavandeniai: 16gBaltymai: 33gRiebalai: 17gSočiosios riebalų rūgštys: 5gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 8gCholesterolis: 123mgNatris: 224mgKalis: 1111mg (56%)Skaidulos: 5g (14%)Cukrūs: 8g (32%)Vitaminas A: 10125µg (1266%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 2µg (80%)Vitaminas C: 121mg (151%)Vitaminas E: 3mg (25%)Vitaminas K: 78µg (104%)Kalcis: 89mg (11%)Varis: 0.3mg (30%)Folio rūgštis: 106µg (53%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 0.5mg (25%)Magnis: 74mg (20%)Fosforas: 404mg (58%)Selenas: 14µg (25%)Cinkas: 5mg (50%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Natalija Masevičienė