Porcijų kiekis: 1, kcal 149
Troškinys su cukinija – sudėtinės dalys:
100 g cukinijos
20 g svogūno (smulkintų)
30 g morkos (smulkintos)
30 g paprikos
100 g šparaginių pupelių
1 g baziliko (šviežias arba džiovintas);
30 g pomidorų
1 g druskos
0,2 g pipirų
6 g alyvuogių aliejaus
Troškinys su cukinija – gaminimo žingsniai:
1. Į troškintuvą sudedame svogūnus ir morką, įberiame žiupsnelį druskos, įpilame šlakelį alyvuogių aliejaus ir šiek tiek virinto vandens (kad ne keptų, o troškintųsi).
2. Po kiek laiko, kada morkos pradeda minkštėti, suverčiame kubeliais supjaustytą cukiniją ir šparagines pupeles. Pagardiname druska, pipirais ir šlakeliu citrinos sulčių.
3. Cukinijai pradėjus mikštėti, įdedame papriką ir baziliką. Pakaitiname dar keletą minučių.
Skanaus!
Recepto autorė – Augustė J.