Labai greitai paruošiamas, puikiai tinka pietums arba vakarienei, taip pat į pietų dėžutę. Skanus ir paprastas derinys, kuris pavergs Jūsų širdis.
Troškinys su šparaginėmis pupelėmis ir cukinija
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Ingredientai
- 100 g cukinijos
- 100 g šparaginių pupelių
- 30 g morkos smulkintos
- 30 g paprikos
- 30 g pomidorų
- 20 g svogūno smulkinto
- 6 g alyvuogių aliejaus
- 1 g druskos
- 1 g baziliko šviežio arba džiovinto
- 0,2 g pipirų
Paruošimas
- Į troškintuvą sudedame svogūnus ir morką, įberiame druskos, įpilame alyvuogių aliejaus ir šiek tiek virinto vandens (kad ne keptų, o troškintųsi).
- Po kiek laiko, kada morkos pradeda minkštėti, sudedame kubeliais supjaustytą cukiniją ir šparagines pupeles.
- Pagardiname druska, pipirais ir šiek tiek citrinos sulčių.
- Cukinijai pradėjus minkštėti, įdedame papriką, pomidorą ir baziliką.
- Pakaitiname dar keletą minučių. Skanaus!
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 136kcal (7%)Angliavandeniai: 17gBaltymai: 5gRiebalai: 7gSočiosios riebalų rūgštys: 1gNatris: 426mgKalis: 640mg (32%)Skaidulos: 5g (14%)Cukrūs: 11g (44%)Vitaminas A: 6454µg (807%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 77mg (96%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 53µg (71%)Kalcis: 29mg (4%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 109µg (55%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 39mg (10%)Fosforas: 103mg (15%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto autorė: Augustė J. Nuotraukos autorė: Donata Vaišnoraitė