Upėtakis su daržovėmis- sudėtinės dalys:
200 g upėtakio
72 g (6 vnt.) vyšniniai pomidoriukai
100 g (0,5 vnt.) cukinijos
65 g (6-7 vnt.) pievagrybių
60 g (1/4 vnt.) brokolio
150 g (2-3 stiebai) saliero
50 g (0,5 vnt.) svogūno
1 g druskos
0,5 g pipirų
3,5 g (0,5 arbat. šaukštelio) žuvies prieskonių
10 g (1 valg. šaukštas) alyvuogių arba česnakinio arba kitokio pikantiško aliejaus
60 g (4 valg. šaukštai) sojos padažo
Upėtakis su daržovėmis – gaminimo žingsniai:
1. Upėtakį įtriname druska ir pipirais ir paliekame pasimarinuoti 1 ar 2 valandas.
2. Žuvį dedame į keptuvę ir ant silpnos ugnies apkepame alyvuogių aliejuje (kiekvieną pusę maždaug po 5-6 minutes)
3. Į kitą keptuvę įpilame aliejaus, sudedame pusžiedžiais supjaustytus svogūnus ir šiek tiek juos apkepame.
4. Tada sudedame susmulkintus salierus ir vėl kelias minutes patroškiname.
5. Vėliau sudedame brokolius ir kubeliais sumulkintą cukiniją.
6. Dar vėliau pievagrybius supjaustome taip pat kubeliais (arba riekelėmis, jei labiau patinka) ir viską patroškiname.
7. Į kepimo pabaigą įpilame dar šiek tiek aliejaus (geriausia būtų česnakinio arba to, kuris būna su džiovintais pomidorais), įpilame sojos padažo (ar kitokio saldžiarūgščio), įberiame šiek tiek druskos, pipirų, salotų prieskonių (ir visokių kokios tik patinka) ir karts nuo karto maišant patroškiname dar 5 minutes.
8. Tada į lėkštę sudedame žuvį ir šį troškinį.
Šaltinis damndinner.wordpress.com