Iš termiškai neapdorotos riebios žuvies (skumbrės, silkės, lašišos, tuno) gauname mums būtiną nesočiąją riebalinę rūgštį Omega 3, kurios didžioji dalis karštyje suyra. Taigi riebią žuvį žymiai vertingiau valgyti švelniai sūdytą. Apie skirtingą poveikį sveikatai keptos žuvies ir šviežios žuvies, buvo atliktas tyrimas JAV. Taip pat riebi žuvis yra puikus vitamino D šaltinis.
Sūdyta lašiša
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Ingredientai
- 120 g lašišos šviežios
- 5 g česnako
- 5 g citrinos sulčių
- 3 g sojos padažo
- 1 g pipirų maltų
- 1 g druskos
Paruošimas
- Lašišą paskaniname druska, pipirais, česnakais.
- Palaikome parą.
- Prieš pat valgant užlašiname citrinos ir užpilame sojos padažo.
- Galima paskaninti ir krapais.
Pastaba
Šviežią riebią žuvį, pavyzdžiui tuną, lašišą, skumbrę, skanu pašlakstyti geru sojos padažu su šiek tiek wasabi krienais.
Kartais šaldyta žuvis geriau, nei šviežia. Teigiama, kad dvi savaites palaikius šaldymo kameroje žuvį, žuvyje esančios kirmėlaitės ir jų kiaušinėliai, o taip pat ir bakterijos – žūva.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 183kcal (9%)Angliavandeniai: 3gBaltymai: 25gRiebalai: 8gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 3gCholesterolis: 66mgNatris: 609mgKalis: 633mg (32%)Skaidulos: 1g (3%)Cukrūs: 1g (4%)Vitaminas A: 54µg (7%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 4µg (160%)Vitaminas C: 4mg (5%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 2µg (3%)Kalcis: 29mg (4%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 32µg (16%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 39mg (10%)Fosforas: 254mg (36%)Selenas: 45µg (82%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė: Vaida Kurpienė