Iš termiškai neapdorotos riebios žuvies (skumbrės, silkės, lašišos, tuno) gauname mums būtiną nesočiąją riebalinę rūgštį Omega 3, kurios didžioji dalis karštyje suyra. Taigi riebią žuvį žymiai vertingiau valgyti švelniai sūdytą. Apie skirtingą poveikį sveikatai keptos žuvies ir šviežios žuvies, buvo atliktas tyrimas JAV. Taip pat riebi žuvis yra puikus vitamino D šaltinis.
Sūdyta lašiša recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Dar nėra įvertinimų
Pasiruošimas 5 min.
Gaminimas 5 min.
Iš viso 10 min.
Kategorija Pietums, Vakarienei
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 183 kcal

Ingredientai
  

  • 120 g lašišos šviežios
  • 5 g česnako
  • 5 g citrinos sulčių
  • 3 g sojos padažo
  • 1 g pipirų maltų
  • 1 g druskos

Paruošimas
 

  • Lašišą paskaniname druska, pipirais, česnakais.
  • Palaikome parą.
  • Prieš pat valgant užlašiname citrinos ir užpilame sojos padažo.
  • Galima paskaninti ir krapais.

Pastaba

Šviežią riebią žuvį, pavyzdžiui tuną, lašišą, skumbrę, skanu pašlakstyti geru sojos padažu su šiek tiek wasabi krienais.
Kartais šaldyta žuvis geriau, nei šviežia. Teigiama, kad dvi savaites palaikius šaldymo kameroje žuvį, žuvyje esančios kirmėlaitės ir jų kiaušinėliai, o taip pat ir bakterijos – žūva.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 183kcal (9%)Angliavandeniai: 3gBaltymai: 25gRiebalai: 8gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 3gCholesterolis: 66mgNatris: 609mgKalis: 633mg (32%)Skaidulos: 1g (3%)Cukrūs: 1g (4%)Vitaminas A: 54µg (7%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 4µg (160%)Vitaminas C: 4mg (5%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 2µg (3%)Kalcis: 29mg (4%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 32µg (16%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 39mg (10%)Fosforas: 254mg (36%)Selenas: 45µg (82%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Vakarienei
Dieta: Be glitimo, Augalinis
Gaminimo būdas: Šaldytuve, Šviežia
Recepto ir nuotraukos autorė: Vaida Kurpienė
0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!