Domėjausi kiek vandentiekio vanduo (gyvenu Vilniuje) yra tinkamas gerti ir ar nereikia jo papildomai valyti. Klausinėjau ir filtrų propaguotojų, ir tų kurie turi filtrus, ir “Vilniaus vandenų” laboratorijos specialistų.
Beje, buvau ir vieno “Vilniaus vandenų” darbuotojo namuose. Ar žinote kaip jų šeima valo vandenį? Ogi niekaip:)
Po visų klausinėjimų visgi lieku prie savo pasirinkimo- vandens iš čiaupo ir juo pripildytos gertuvės, jei kur išeinu ilgesniam laikui. Atskirą gertuvę turi ir mano mažylė dukra.
Taip pat kartais išgeriu kursą (~7 dienos) “Vytauto” mineralinio vandens po  stiklinę tris kartus prieš valgį.
Daugiau detalių apie vandenį iš čiaupo ir filtrus galite rasti  “Aukštaitijos vandenys” puslapyje.
Beje, svarbu atsiminti, kad vanduo- maisto produktas ir jis genda. Nereikėtų jo laikyti kambario temperatūroje ilgiau kaip 4-6 valandas. Jame prisiveisia bakterijų, nors nei skonis, nei kvapas nepasikeičia.

0 0 vote
Article Rating