Porcijų kiekis: 1, Kcal 217
Vištienos kepsnys su salotomis – sudėtinės dalys:
100 g vištienos krūtinėlės
1 citrinos tarkuota žievelė

30 g citrinos sulčių
2,5 g druskos
2,5 g maltų pipirų
2,5 g čili pipirų
5 g alyvuogių aliejaus
1 g šviežių raudonėlių lapelių (nebūtina)
Salotos:
100 g Icbreg ledinių salotų
60 g agurko
50 g pomidoro
5 g žalių svogūno laiškų
1 g baziliko lapelių
1 g krapų
1 g petražolių
Vinaigrette padažo sudėtinės dalys:
3 v.š. raudonojo vyno acto
1 v.š. citrinos sulčių
5 g (1 v. š.) dižono garstyčių
20 g raudonojo svogūno
10 g (2 v.š.) alyvuogių aliejaus
0,5 g Druska
1 g Pipirai
Vištienos kepsnys – gaminimo žingsniai:
1. Krūtinėlę supjaustome mažesniais gabalėliais.
2. Dubenyje sumaišome citrinos žievelę ir sultis, druską, pipirus, raudonėlių lapelius, šliūkštelėjame aliejaus. Viską gerai išmaišome ir panardiname vištieną į gautą marinatą. Vištieną laikome šaldytuve mažiausiai valandą, o geriausia per naktį.
3. Kepame kepsnelius vandenyje apie 3-4 minutes iš kiekvienos pusės.
4. Išskirstome ledo salotas atskirais lapais, kelis gražesnius ir standesnius lapus pasilikdami krepšeliams.
5. Norėdami padaryti padažą, sumaišome visus produktus nurodytus prie sudėtinių dalių, prieš tai smulkiai supjaustę svogūną.
6. Likusius salotų lapus susmulkiname ir sumaišome su smulkiai kapotu agurku, pomidoru, raudonuoju svogūnu, suplėšome šviežio baziliko lapus, sukapojame krapus, petražoles, ir viską gerai išmaišome. Tada užpilame kelis šaukštus vinaigrette padažo ir gerai išmaišome.
7. Sukrauname salotas į krepšelius.
Skanaus!
Šaltinis http://www.nidosreceptai.lt/pagrindiniai-patiekalai/vistienos-kepsneliai-su-salotomis-krepseliuose/