Porcijų kiekis: 1
Paplotėliai – sudėtinės dalys:
65 g sveiko grūdo kvietiniai miltas (pilno grūdo/ visadaliai, angl. whole grain), geriausia rupaus malimo
1 g šviežia kalendra
50 g paprika saldi
70 ml vanduo
Druska
5 g lydytas sviestas
10 g natūralus jogurtas
Paplotėliai – paplotėliai gaminimo žingsniai:

1. Gerai išmaišome miltus, druską, vandenį. Leidžiame pusvalandį pastovėti, kad tešla išbrinktų.
2. Į tešlą įmaišome smulkintą kalendrą ir kubeliais pjaustytą papriką.
3. Keptuvėje įkaitiname riebalus ir kepame blynus. Kad reikėtų mažiau riebalų, juos galime kepti specialioje keptuvėje, šepetėliu tik patepdami keptuvę lydytu sviestu.
4. Valgome su natūraliu jogurtu.

Skanaus linki Vytaras Radzevičius
Šaltinis: Vytaro Radzevičiaus knyga „Pasaulio puodai“
Maistinės medžiagos:
Baltymai – 8,3
Riebalai – 6,2
Angliavandeniai – 52,3
Kcal – 283,3