Į puodą su verdančiu vandeniu sudedame nuplautus ir stambiai supjaustytus morką, nuluptą ir įpjautą kryžmai svogūną, ungurio galvą su uodegą bei atraižas.
Suberiame prieskonius, išskyrus druską ir verdame 60-90 minučių. Kuo ilgiau virsite – tuo bus sodresnis skonis.
Kol verda sultinys pasiruošiame kitas žuvienės sudėtines dalis: nuskutame ir supjaustome bulves, porą, saliero stiebą, supjaustome ungurį.
Išvirus sultiniui, jį nukošiame.
Skaidrų sultinį vėl užverdame ir suberiame žuvienės pasiruoštas sudėtines dalis, verdame vos kelias minutes ir įdedame kelis neapdoroto ungurio gabalėlius ir paverdame dar 3-5 minutes, priklausomai nuo žuvie gabaliukų dydžio. Jei virsite per ilgai žuvis išsausės.
Išjungiame kaitinimą, paliekame kelias minutes pasitroškinti, o tuo metu sukapojame žalumynus.
Pilame žuvienę į lėkštes, beriame žalumynus, aitriųjų pipirų prieskonius ir druską pagal skonį.