Atgal
Siųsti el. paštu
Spausdinti
Recepto nuotrauka
Maistinė vertė
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Moliūgo ir avižų kruopų blyneliai
5
iš 1 balso
Pasiruošimas
1
day
d
15
min.
min.
Gaminimas
20
min.
min.
Iš viso
1
day
d
35
min.
min.
Kategorija
Blynai
,
Pietums
Virtuvė
Europietiška
Išeiga
1
porcijos
Kalorijos
411
kcal
Ingredientai
1x
2x
3x
Blynams
▢
400
g
moliūgo
▢
1
vnt.
kiaušinio
▢
3-4
v. š.
avižų kruopų
▢
1
v. š.
tarkuotos apelsino žievelės
▢
1
a. š.
cinamono
Padažui
▢
40
g
natūralaus jogurto
▢
20
g
natūralių apelsino sulčių
▢
ciberžolės
pagal skonį
▢
agavos sirupo
pagal skonį
Paruošimas
▢
Avižų kruopas užmerkiame ir paliekame išbrinkti per naktį.
▢
Kiaušinio baltymą atskiriame nuo trynio. Baltymą išplakame iki standžių putų.
▢
Moliūgą sutarkuojame stambia tarka.
▢
Įmaišome trynį, tarkuotą apelsino žievele ir cinamoną.
▢
Į moliūgų masę sudedame išbrinkintas avižas, gerai išmaišome.
▢
Kartu įmaišome išplaktą baltymą.
▢
Kepimo skardą patepame kokosų aliejumi, išdėliojame suformuotus iš gautos masės blynų paplotėlius.
▢
Kepame iki 175 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 min.
▢
Sumaišome padažui skirtus ingredientus ir patiekiame su blynais.
Maistinė vertė
Kalorijos:
411
kcal
Angliavandeniai:
72
g
Baltymai:
17
g
Riebalai:
9
g
Sočiosios riebalų rūgštys:
3
g
Polinesotieji riebalai:
2
g
Mononesotieji riebalai:
3
g
Transriebalai:
1
g
Cholesterolis:
169
mg
Natris:
89
mg
Kalis:
1739
mg
Skaidulos:
11
g
Cukrūs:
19
g
Vitaminas A:
34446
µg
Vitaminas B6:
1
mg
Vitaminas B12:
1
µg
Vitaminas C:
67
mg
Vitaminas D:
1
µg
Vitaminas E:
5
mg
Vitaminas K:
7
µg
Kalcis:
256
mg
Varis:
1
mg
Folio rūgštis:
112
µg
Geležis:
6
mg
Manganas:
3
mg
Magnis:
128
mg
Fosforas:
493
mg
Selenas:
29
µg
Cinkas:
4
mg
Kategorija:
Blynai
,
Pietums
Dieta:
Vegetariškas
Gaminimo būdas:
Orkaitėje