Atgal
Siųsti el. paštu
Spausdinti
Recepto nuotrauka
Maistinė vertė
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Sorų kruopos su cukinija ir žirneliais
5
iš
2
balsų
Pasiruošimas
12
val.
val.
Gaminimas
15
min.
min.
Kategorija
Košės
,
Pusryčiams
Virtuvė
Europietiška
Išeiga
1
porcijos
Kalorijos
330
kcal
Ingredientai
1x
2x
3x
▢
50
g
sorų kruopų
▢
30
g
cukinijos
▢
30
g
žirnelių
šaldytų
▢
druskos
pagal skonį
Salotoms
▢
150
g
burokėlių
žalių
▢
1
šlakelio
aliejaus
▢
citrinos sulčių
pagal skonį
▢
prieskonių
pagal skonį
Paruošimas
▢
Kruopas perplauname, kol vanduo tampa skaidrus.
▢
Soras užverdame ir paliekame brinkti apie 10 min.
▢
Cukinijas supjaustome šiaudeliais, pašildome keptuvėje.
▢
Išbrinkusias kruopas sumaišome su cukinija ir atšildytais žirneliais, gardiname druska.
▢
Salotoms šiaudeliais sutarkuojame burokėlius.
▢
Sumaišome su aliejumi, citrinos sultimis, prieskoniais.
Maistinė vertė
Kalorijos:
330
kcal
Angliavandeniai:
58
g
Baltymai:
10
g
Riebalai:
7
g
Sočiosios riebalų rūgštys:
1
g
Polinesotieji riebalai:
3
g
Mononesotieji riebalai:
3
g
Transriebalai:
1
g
Natris:
163
mg
Kalis:
755
mg
Skaidulos:
11
g
Cukrūs:
13
g
Vitaminas A:
345
µg
Vitaminas B6:
1
mg
Vitaminas C:
28
mg
Vitaminas E:
1
mg
Vitaminas K:
13
µg
Kalcis:
53
mg
Varis:
1
mg
Folio rūgštis:
234
µg
Geležis:
4
mg
Manganas:
2
mg
Magnis:
110
mg
Fosforas:
249
mg
Selenas:
3
µg
Cinkas:
2
mg
Kategorija:
Košės
,
Pusryčiams
Dieta:
Diabetui, Vegetariškas
Gaminimo būdas:
Virta