Atgal
Siųsti el. paštu
Spausdinti
Recepto nuotrauka
Maistinė vertė
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Orkaitėje kepti cukinijų blynai su kietuoju ir varškės sūriu
5
iš 1 balso
Pasiruošimas
10
min.
min.
Gaminimas
30
min.
min.
Iš viso
40
min.
min.
Kategorija
Blynai
Virtuvė
Europietiška
Išeiga
1
porcijos
Kalorijos
253
kcal
Ingredientai
1x
2x
3x
Blynams
▢
350
g
cukinijų
▢
35
g
saldaus pieno sūrio
▢
10
g
kietojo sūrio
▢
persilado prieskonių mišinio
pagal skonį
Salotoms
▢
150
g
kopūsto
▢
1
vnt.
morkos
▢
30
g
salierų lapkočių
▢
1
skiltelės
česnako
▢
1
a. š.
sezamų aliejaus
▢
mėtų lapų
pagal skonį
▢
druskos
pagal skonį
Paruošimas
Blynams
▢
Cukiniją sutarkuojame burokine tarka, paspaudžiame ir nusunkiame skystį.
▢
Į tarkius įmaišome sutrintą saldaus pieno sūrį, tarkuotą kietąjį sūrį ir paskaniname prieskoniais.
▢
Ant kepimo popieriumi išklotos skardos formuojame blynus.
▢
Kepame iki 180 C laipsnių orkaitėje apie 15 minučių. Blynus apverčiame ir dar kepame apie 10 minučių.
Salotoms
▢
Kopūstą ir saliero lapuočius smulkiai supjaustome, morką sutarkuojame.
▢
Sumaišome su smulkintais česnakais ir plėšytais mėtų lapeliai, įberiame žiupsnelį druskos ir paskaniname sezamo aliejumi.
Maistinė vertė
Kalorijos:
253
kcal
Angliavandeniai:
29
g
Baltymai:
19
g
Riebalai:
10
g
Sočiosios riebalų rūgštys:
3
g
Polinesotieji riebalai:
3
g
Mononesotieji riebalai:
3
g
Cholesterolis:
14
mg
Natris:
338
mg
Kalis:
2223
mg
Skaidulos:
10
g
Cukrūs:
9
g
Vitaminas A:
12366
µg
Vitaminas B6:
1
mg
Vitaminas B12:
1
µg
Vitaminas C:
181
mg
Vitaminas D:
1
µg
Vitaminas E:
1
mg
Vitaminas K:
145
µg
Kalcis:
264
mg
Varis:
1
mg
Folio rūgštis:
165
µg
Geležis:
4
mg
Manganas:
1
mg
Magnis:
154
mg
Fosforas:
494
mg
Selenas:
7
µg
Cinkas:
4
mg
Kategorija:
Blynai
Dieta:
Low Calorie, Vegetariškas
Gaminimo būdas:
Orkaitėje