Atgal
Siųsti el. paštu
Spausdinti
Recepto nuotrauka
Maistinė vertė
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Orkaitėje kepti falafeliai su burokėliais ir jogurto padažu
5
iš 1 balso
Pasiruošimas
15
min.
min.
Gaminimas
30
min.
min.
Iš viso
45
min.
min.
Kategorija
Pietums
,
Vakarienei
Virtuvė
Europietiška
Išeiga
3
porcijos
Kalorijos
270
kcal
Ingredientai
1x
2x
3x
Falafeliams:
▢
200
g
avinžirnių
virtų
▢
1
burokėlio
virto
▢
1
svogūno
▢
3
v.š.
avinžirnių miltų
▢
2
skiltelių
česnako
▢
druskos
pagal skonį
▢
pipirų
pagal skonį
▢
kalendros,
džiovintos, pagal skonį
▢
kumino
pagal skonį
▢
kajeno pipirų
pagal skonį
Padažui:
▢
100
g
graikiško jogurto
▢
100
g
grietinės
▢
saujos
krapų
▢
saujos
svogūnų laiškų
▢
2
skiltelių
česnako
▢
šlakelio
citrinos sulčių
▢
druskos
pagal skonį
▢
pipirų
pagal skonį
Paruošimas
Falafeliai:
▢
Avinžirnius, burokėlį, svogūną, česnaką sudedame į trintuvą ir sutriname.
▢
Į masę sudedame miltus ir prieskonius.
▢
Viską gerai išmaišome.
▢
Rankomis formuojame kepsnelius ir kepame 180 °C orkaitėje apie 30 min. Galima kepti ir karšto oro gruzdintuvėje, tik laikas bus trumpesnis.
Padažas:
▢
Svogūnų laiškus ir krapus susmulkiname.
▢
Sudedame į jogurto ir grietinės mišinį.
▢
Įspaudžiame česnaką ir citrinos sultis.
▢
Pagardiname prieskoniais ir viską išmaišome.
Maistinė vertė
Kalorijos:
270
kcal
Angliavandeniai:
35
g
Baltymai:
13
g
Riebalai:
9
g
Sočiosios riebalų rūgštys:
4
g
Polinesotieji riebalai:
1
g
Mononesotieji riebalai:
2
g
Transriebalai:
1
g
Cholesterolis:
19
mg
Natris:
121
mg
Kalis:
621
mg
Skaidulos:
8
g
Cukrūs:
12
g
Vitaminas A:
345
µg
Vitaminas B6:
1
mg
Vitaminas B12:
1
µg
Vitaminas C:
9
mg
Vitaminas D:
1
µg
Vitaminas E:
1
mg
Vitaminas K:
7
µg
Kalcis:
139
mg
Varis:
1
mg
Folio rūgštis:
222
µg
Geležis:
3
mg
Manganas:
1
mg
Magnis:
71
mg
Fosforas:
261
mg
Selenas:
8
µg
Cinkas:
2
mg
Kategorija:
Pietums
,
Vakarienei
Dieta:
Vegetariškas
Gaminimo būdas:
Karšto oro gruzdintuvėje, Orkaitėje