Atgal
Siųsti el. paštu
Spausdinti
Recepto nuotrauka
Maistinė vertė
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Gardi rožinė avinžirnių užtepėlė su saulėgrąžomis
5
iš 1 balso
Pasiruošimas
10
min.
min.
Gaminimas
10
min.
min.
Iš viso
20
min.
min.
Kategorija
Pietums
,
Užkandžiai
,
Užtepėlės
,
Vakarienei
Virtuvė
Europietiška
Išeiga
7
porcijos
Kalorijos
187
kcal
Ingredientai
1x
2x
3x
▢
200
g
avinžirnių
virtų arba konservuotų
▢
70
g
saulėgrąžų
▢
1
burokėlio
nedidelio
▢
60
ml
alyvuogių aliejaus,
kiekis priklausys nuo norimos konsistencijos, galima maišyti su avinžirnių skysčiu
▢
1
skiltelės
česnako
▢
druskos
▢
pipirų
▢
citrinos sulčių
Paruošimas
▢
Virtuviniu trintuvu sutriname saulėgrąžų sėklas iki kreminės tekstūros.
▢
Kartu sudedame visus likusius produktus ir triname iki vientisos masės. Tekstūrą reguliuojame aliejumi ir avinžirnių skysčiu.
Maistinė vertė
Kalorijos:
187
kcal
Angliavandeniai:
11
g
Baltymai:
5
g
Riebalai:
14
g
Sočiosios riebalų rūgštys:
2
g
Polinesotieji riebalai:
4
g
Mononesotieji riebalai:
8
g
Natris:
17
mg
Kalis:
187
mg
Skaidulos:
3
g
Cukrūs:
2
g
Vitaminas A:
16
µg
Vitaminas B6:
1
mg
Vitaminas C:
2
mg
Vitaminas E:
5
mg
Vitaminas K:
6
µg
Kalcis:
25
mg
Varis:
1
mg
Folio rūgštis:
84
µg
Geležis:
1
mg
Manganas:
1
mg
Magnis:
49
mg
Fosforas:
119
mg
Selenas:
6
µg
Cinkas:
1
mg
Kategorija:
Pietums
,
Užkandžiai
,
Užtepėlės
,
Vakarienei
Dieta:
Be glitimo
Gaminimo būdas:
Šviežia