1citrinos.Būtinai rinkitės eko, jei naudosite su žievele, o jei norisi dar labiau sutapyti įsigykite įprastą citriną ir nulupkite žievelę, prieš pjaustydami
1svogūno
1v.š. alyvuogių aliejaus, ypač tyro
krapų pagal skonį
petražoliųpagal skonį. Jei turite savo šaldytų, irgi tiks. TAUPYKIME! Paprastai sunaudojame tik lapelius, o kotelius išmetame, bet jie tinka virti sultiniams ir dėti į sriubas. Tik prieš valgant juos išimkite. Skonis bus koncentruotas, naudos tiek pat kiek ir lapeliuose
Paruošimas
Įkaitiname orkaitę iki 180°C, kaitiname viršus/apačia. Kol orkaitė kaista, paruošiame ir pagardus.
Kepu keraminėje kepimo formoje, tad netepu aliejumi. Jei kepsite metalinėje skardoje – ją patepkite riebalais, kad žuvis nepriliptų.
Nuplauname žuvį, nusausiname ir dedame į skardą.
Nulupame svogūną ir supjaustome plonais žiedais.
Citriną ir pomidorą supjaustome plonomis riekelėmis.
Sukapojame krapus ir petražoles.
Daržoves galima kloti ant skardos dugno (šį kartą nesuklojau, o vertėjo), įdariau jomis vidų ir apklojau žuvį. Ant viršaus subėriau kapotus žalumynus ir pašlaksčiau aliejumi.