4v.š.agavų sirupo ar kitosaldiklio. Iškepus pagalvojau, kad tobulai vietoje cukraus tiktų sunokębananai. Aš bėriau nerafinuoto cukraus. Jei bersite daugiau – bus desertas, jeimažiau – puikus užkandis.
2a.š.kepimo miltelių
žiupsn.vanilės
žiupsn.druskos
Paruošimas
Tirpiname sviestą, svarbu jo neperkaitinti.
Rabarbarus supjaustome~ 1 cm dydžio gabalėliais. Pjausčiau su pjaustykle, tai vos kelias minutes užtrukau.
Į dubenį dedame jogurtą, tirpintą ir atvėsintą sviestą, saldiname, įmušame kiaušinius, įberiame vanilinio cukraus, druskos ir sumaišome iki vienalytės masės.
Miltus sumaišome su kepimo milteliais.
Miltus persijojame tiesiai į jogurtinę masę.
Šluotele viską gerai išsukame, kol visos sudėtinės dalys susijungs. Tešla turi gautis grietinės tirštumo, jei per kieta – praskieskite vandeniu ar augaliniu pienu.
Sukrečiame gautą masę į kepimo formeles.
Ant viso tešlos paviršiaus sudedame rabarbarus ir švelniai juos paspaudžiame. Dėjome su sūnumi stačius, kad daugiau tilptų.
Savo orkaitėje pasirinkau funkciją „Drėgnas maisto gaminimas“, tada – „Mažai drėgmės“, apie ~25 proc. Kitose garinėse orkaitėse tam gali būti prilyginama funkcija „Gaminimas garuose“ >> „Mažai garo“ (LOW steam). Kepiau 180 laipsnių orkaitėje apie 30 minučių.