200gavinžirnių,virtų. Galima juos mirkyti 24 val., tada išvirti. Kitas variantas– rinktis konservuotus, tik svarbu pasirinkti vertingiausią variantą.
1v.š.alyvuogių aliejaus, ypač tyro
druskos, pagal skonį
prieskonių, pagal skonį. Jie gali būti labai įvairūs, pavyzdžiui, rūkytapaprika su česnakais, arba kmynai, kario prieskoniai,persilado mišinys, imbieras, cinamonas, gvazdikėliai,ciberžolė. Geriau gaminti su daugiau prieskonių ir mažiau druskos
Paruošimas
Virtus ir nusausintus avinžirnius beriame į dubenį, užpilame prieskoniais su aliejumi ir sumaišome. Paskirstome ant skardos/kepimo formos, kad vienas su kitu nesiliestų
Įkaitiname orkaitę iki 200 C, pašauname į skardą su avinžirniais. Kepame 15 min.
Ištraukus, paragaukite, ar traškūs, ar pakanka prieskonių ir druskos. Jei trūksta prieskonių, įberkite ir dar trumpai pakepkite. Galima kepti iki 30 minučių. Tuomet avinžirniai bus labai traškūs. Vertingesni – trumpiau kepti. Svarbiausia, VENGTI SUSKRUDINIMO, neturi atsirasti rudos spalvos skrudėsių. Tad stebėkite ir laiku sustokite kepti!
Iškepusius avinžirnius galima valgyti vos atvėsintus. Jei valgysite kitą dieną, uždarykite juos hermetiniame inde, kad neprisigertų drėgmės iš aplinkos ir išliktų traškūs.