80gšpinatų,aš naudojau špinatų miltelius. 5 g – bus vyniotinis šviesus kaip mano, 10 g jau bus ryškus. Tai kitą dėsiu 10 g drąsiai. Jei dėsite šviežius špinatus tai prieš pat omleto kepimą juos patroškinkite su nedideliu kiekiu sviesto ar aliejaus.
2v.š.sojos gėrimo,galima naudoti įprastą karvės pieną
lydyto sviesto,kepimui
Įdarui:
200gvarškės,9 % riebumo
50ggraikinio jogurto
40gkietojo sūrio,sutarkuoto
1skiltelės česnako
žiupsn.ciberžolės
Salotoms:
1cukinijos
80gsaulėgrąžų daigų
50gvyšninių pomidorų
2a.š.Pesto padažo
1skiltelės česnako
Paruošimas
Omleto gaminimas
Įmušame į dubenį ir išplaku šakute. Elektrinis plaktuvas netinka.
Įpilame sojos gėrimą (pieną) ir vėl išplakame.
Špinatų miltelius įpyliau tiesiai į plaktą mišinį ir.... sulipo gumulėliais. Kitas bandymas, miltelius karštu vandeniu užpyliau, ištirpinau, atvėsinau ir tada į kiaušinių plakinį įpyliau. Pavyko.
Įkaitiname keptuvę iki vidutinio karščio, patepame riebalais tolygiai ir pilame plakinį. Aš supyliau visą į didelę keptuvę, jūs dalinkite per pusę, kad būtų plonesnis omletas.
Kepame kol viršus pajudinus keptuvę nebeliula - laikas kitam žingsniui. Venkite laukti kol viršus bus sausas visai, nes bus sausas ir lūžinės sukant. Išjungiame viryklės kaitinimą.
Tepame varškę, ploniau ar storiau - pagal poreikį. Būtinai SU DVIEM MENTELĖMIS vyniojame lėtai omletą. Bandžiau su viena, tai šaukiau „o NE!” prie suplyšusio per vidurį.
Pjaustykite tik labai aštriu peiliu iš lėto, kad nesutraiškytumėte.