Atgal
Siųsti el. paštu
Spausdinti
Recepto nuotrauka
Maistinė vertė
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Risoto iš lukštentų spindulinių pupuolių ir grybų
Dar nėra įvertinimų
Pasiruošimas
15
min.
min.
Gaminimas
20
min.
min.
Iš viso
35
min.
min.
Kategorija
Pietums
,
Vakarienei
Virtuvė
Europietiška
Išeiga
1
porcijos
Kalorijos
335
kcal
Ingredientai
1x
2x
3x
▢
60
g
spindulinių pupuolių
lukštentų
▢
10
g
baravykų
džiovintų
▢
2
skiltelių
česnako
▢
5
g
šitaki grybų
▢
5
g
pievagrybių
▢
0,5
a. š.
lydyto sviesto
▢
špinatų
pagal skonį
▢
druskos
pagal skonį
▢
pipirų
pagal skonį
▢
rozmarinų
pagal skonį
▢
čiobrelių
pagal skonį
▢
kietojo sūrio
pagal skonį
Paruošimas
▢
Džiovintus baravykus užpilame vandeniu ir paliekame brinkti. Vanduo, kuriame mirko grybai bus naudojami risoto virimui, todėl neišpilame.
▢
Į puodą su lydytu sviestu dedame: spaustą česnaką, rozmariną, čiobrelius, grybus ir lengvai patroškiname.
▢
Į tą patį puodą sudedame mirkytas spindulines pupuoles, užpilame vandeniu, kuriame mirko baravykai.
▢
Viską verdame apie 2 minutes ant silpnos ugnies, kol pupuolės suminkštėja.
▢
Sudedame špinatus ir viską gerai išmaišome bei paliekame brinkti apie porą minučių.
▢
Pagardiname druska, pipirais ir kietuoju sūriu. Skanaus.
Maistinė vertė
Kalorijos:
335
kcal
Angliavandeniai:
43
g
Baltymai:
22
g
Riebalai:
9
g
Sočiosios riebalų rūgštys:
5
g
Cholesterolis:
28
mg
Natris:
268
mg
Kalis:
915
mg
Skaidulos:
11
g
Cukrūs:
5
g
Vitaminas A:
3133
µg
Vitaminas B6:
1
mg
Vitaminas B12:
1
µg
Vitaminas C:
13
mg
Vitaminas E:
1
mg
Vitaminas K:
150
µg
Kalcis:
274
mg
Varis:
1
mg
Folio rūgštis:
433
µg
Geležis:
5
mg
Manganas:
1
mg
Magnis:
143
mg
Fosforas:
334
mg
Selenas:
11
µg
Cinkas:
3
mg
Kategorija:
Pietums
,
Vakarienei
Dieta:
Be glitimo
Gaminimo būdas:
Keptuvėje