15ggraikinių riešutųtinka ir kiti jūsų mėgstami riešutai ar sėklos, kedrų pinijos ir pan.
1skiltelėsčesnakogalima ir nedėti, jei nemėgstame ar norime švelnaus varianto
gražgarsčių(rukolos), špinatų, ar sultenių pasirinktinai, priklauso kiek intensyvaus skonio norite
Paruošimas
Orkaitėje iškepame kubeliais supjaustytą moliūgą.
Kai vos vos suminkštėja, traukiame iš orkaitės. Saują pasiliekame pateikimui, o likusius - smulkiname.
Kol moliūgas kepa:- sutarkuojame sūrį,- išspaudžiame česnaką ir- lengvai pakaitiname riešutus ar sėklas. Pastaruosius sutrupiname peiliu.
Gautą moliūgų tyrę, sumaišome su sūriu, spaustu česnaku bei 2/3 viso kiekio graikinių riešutų.
Makaronus išverdame pasūdytame vandenyje pagal ant pakelio nurodytą laiką.
Vos išvirę - nusunkiame ir dedame į lėkštę, nes būdami puode toliau kais ir pervirs.
Gardiname makaronus moliūgų „pesto“, moliūgų gabaliukais ir 1/3 kiekio kepintų riešutų.
Patiekalui gaivumo puikiai suteiks mėgstami žalumynai, pavyzdžiui, gražgarstės, špinatai ar sultenės.
Nuo žalumynų kiekio priklauso ar patiekalas vadinsis makaronais ar makaronų salotomis. Spręsti jums, o makaronai skanūs ir atvėsę.
Trys lėkščių versijos nuotraukoje:- makaronų mišinys, kad paragauti vienu kartu (virti skirtinguose puoduose, pasūdytame vandenyje), gardinti fermentiniu sūriu,- mažajam - lęšių makaronai irgi su fermentiniu sūriu bei pomidorais ir agurkais,- "moteriška porcija" žaliųjų žirnelių makaronai su kalnu gražgarsčių, moliūgų gabaliukais ir moliūgų a la pesto, graikiniais riešutais ir salotomis šalia.