Vakare kruopas nuplaukite po tekančiu vandeniu ir užmerkite. Kas mėgstate skystesnę košę santykis kruopų ir vandens turėtų būti 1:3, o kas mėgstate biresnę 1:2.
Ryte kruopas užvirkite, pavirkite minutę ir išjunkite viryklę. Palikite kruopas brinkti storadugniame uždengtame puode ant įkaitusios kaitlentės, maišyti nereikia. Po pusvalandžio perlinės kruopos bus tinkamos valgyti.
Kol košė brinksta, stambia tarka sutarkuojame morką, moliūgo gabalėlį ir smulkiai supjaustome svogūną.
Kelias minutes daržoves pakepiname ant alyvuogių aliejaus, kad jos gražiai pagelstų ir suminkštėtų.
Kepindami pasūdome ir pabarstome mėgstamais prieskoniais, pavyzdžiui ciberžole.
Suberiame daržoves į brinkstančią košę, išmaišome ir paliekame dar kartu pastovėti apie 10-15 minučių.
Viršų pabarstome kalendra.
Pastaba
Perlinių kruopų košę reikia suvalgyti iškart išvirus. Kai tik ji atšals, taps kieta ir neskani.