Atgal
Siųsti el. paštu
Spausdinti
Recepto nuotrauka
Maistinė vertė
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Avižinis kisielius be cukraus
5
iš 1 balso
Pasiruošimas
2
diena/os
d
Gaminimas
30
min.
min.
Iš viso
2
diena/os
d
30
min.
min.
Kategorija
Desertai
Virtuvė
Europietiška
Išeiga
8
porcijos
Kalorijos
165
kcal
Ingredientai
1x
2x
3x
▢
1,2
l
vandens
▢
300
g
avižinių miltų
stambiai maltų
▢
40
g
duonos
juodos, bemielės
▢
1
gab.
beržo anglies
Paruošimas
▢
Miltus užpilti šiltu vandeniu ir išmaišyti.
▢
Įdėti juodos duonos riekelę ir beržo anglies gabaliuką (kad nebūtų taip kartu).
▢
Laikyti kambario temperatūroje nuo vienos iki dviejų parų.
▢
Praėjus nurodytam laikui, perkošti per marlę arba sietelį.
▢
Skystį supilti į puodą ir maišant virti, kol sutirštės.
▢
Išvirusį kisielių sukrėsti į dubenėlius, atvėsinti.
▢
Valgyti užsipylus šaukštelį trintų spanguolių, bruknių uogienės, medaus ar klevų sirupo.
Maistinė vertė
Kalorijos:
165
kcal
Angliavandeniai:
27
g
Baltymai:
6
g
Riebalai:
4
g
Sočiosios riebalų rūgštys:
1
g
Natris:
41
mg
Kalis:
148
mg
Skaidulos:
3
g
Cukrūs:
1
g
Vitaminas B6:
1
mg
Vitaminas E:
1
mg
Vitaminas K:
1
µg
Kalcis:
32
mg
Varis:
1
mg
Folio rūgštis:
16
µg
Geležis:
2
mg
Manganas:
2
mg
Magnis:
58
mg
Fosforas:
177
mg
Selenas:
14
µg
Cinkas:
1
mg
Kategorija:
Desertai
Dieta:
Diabetui, Augalinis, Vegetariškas
Gaminimo būdas:
Virta