Atgal
Siųsti el. paštu
Spausdinti
Recepto nuotrauka
Maistinė vertė
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Sūdyta lydeka su šviežiai marinuotomis daržovėmis
5
iš
2
balsų
Pasiruošimas
1
hour
val.
Gaminimas
30
min.
min.
Iš viso
1
hour
val.
30
min.
min.
Kategorija
Pietums
,
Vakarienei
Virtuvė
Europietiška
Išeiga
2
porcijos
Kalorijos
342
kcal
Ingredientai
1x
2x
3x
▢
200
g
lydekos
šviežios
▢
20
g
druskos
Daržovėms:
▢
100
g
morkų
vienos vidutinės
▢
100
g
pastarnoko
▢
100
g
paprikos
raudonos
▢
100
g
agurko
▢
50
g
burokėlių
keptų 50 min. +200 C orkaitėje
Marinatui daržovėms:
▢
50
g
balto vyno acto
▢
50
g
vandens
▢
25
g
cukraus
nerafinuoto - kituose mano puslapio receptuose to nerasite, bet istorinės virtuvės šefo receptų nekoreguoju.
Padažui:
▢
25
ml
skrudintų sezamų aliejaus
▢
25
ml
daržovių marinato
dalį sunaudosime daržovėms marinuoti, o kitą – padažui
▢
druskos
pagal skonį
Paruošimas
▢
Lydeką nukaulinkite ir filė įtrinkite druska. Žuvį sūdykite 1 valandą, po to supjaustykite plonais griežinėliais.
▢
Daržoves išskaptuokite mažais burbuliukais arba kubeliais.
▢
Marinatą užvirkite ir karštą užpilkite ant paruoštų daržovių, tik 25 ml pasilikite padažui. Daržoves marinuokite 1 valandą.
▢
Kai atvės padažui skirtas marinatas, sumaišykite jį su sezamo sėklų aliejumi.
▢
Daržoves nusunkite ir patiekite kartu su lydeka bei padažu šalia. Padažo skonis intensyvus, taigi vieni norės daugiau – kiti mažiau jo naudoti.
Maistinė vertė
Kalorijos:
342
kcal
Angliavandeniai:
33
g
Baltymai:
22
g
Riebalai:
14
g
Sočiosios riebalų rūgštys:
2
g
Cholesterolis:
39
mg
Natris:
3980
mg
Kalis:
861
mg
Skaidulos:
6
g
Cukrūs:
22
g
Vitaminas A:
10025
µg
Vitaminas B6:
1
mg
Vitaminas B12:
33
µg
Vitaminas C:
82
mg
Vitaminas E:
2
mg
Vitaminas K:
26
µg
Kalcis:
99
mg
Varis:
1
mg
Folio rūgštis:
104
µg
Geležis:
2
mg
Manganas:
1
mg
Magnis:
69
mg
Fosforas:
307
mg
Selenas:
19
µg
Cinkas:
1
mg
Kategorija:
Pietums
,
Vakarienei
Dieta:
Be glitimo
Gaminimo būdas:
Šviežia, Virta