Atgal
Siųsti el. paštu
Spausdinti
Recepto nuotrauka
Maistinė vertė
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Triušiena su morkomis, svogūnais, briuselio kopūstais
5
iš 1 balso
Pasiruošimas
15
min.
min.
Gaminimas
1
hour
val.
Iš viso
1
hour
val.
15
min.
min.
Kategorija
Pietums
,
Vakarienei
Virtuvė
Europietiška
Išeiga
2
porcijos
Kalorijos
323
kcal
Ingredientai
1x
2x
3x
▢
340
g
triušienos
▢
300
g
morkų
▢
200
g
Briuselio kopūstų
▢
120
g
svogūno
▢
juodųjų pipirų
pagal skonį
▢
druskos
pagal skonį
▢
kmynų
pagal skonį
▢
rozmarino
šviežio arba džiovinto, pagal skonį
Paruošimas
▢
Įkaitiname orkaitę iki +170
o
C.
▢
Triušieną dedame į verdantį vandenį ir apverdame 15min.
▢
Į kepimo indą dedame apvirtą triušieną, pilame stiklinę vandens.
▢
Kepimo indą uždengiame folija ir kepame apie 40 min.
▢
Į kepimo indą su triušiena dedame didesniais gabalėliais pjaustytas morkas, žiedeliais pjaustytą svogūną, briuselio kopūstus.
▢
Viską pabarstome druska, pipirais, kmynais, uždedame rozmarino šakelę (jeigu naudojame šviežią).
▢
Viską kartu dar patroškiname 15 min. be folijos.
▢
Jeigu naudojate triušienos filė tada nereikia apvirti, kepti orkaitėje reikės 20 min ir 15 min su daržovėmis.
Maistinė vertė
Kalorijos:
323
kcal
Angliavandeniai:
29
g
Baltymai:
42
g
Riebalai:
5
g
Sočiosios riebalų rūgštys:
1
g
Cholesterolis:
138
mg
Natris:
235
mg
Kalis:
1601
mg
Skaidulos:
9
g
Cukrūs:
12
g
Vitaminas A:
25817
µg
Vitaminas B6:
1
mg
Vitaminas C:
98
mg
Vitaminas E:
2
mg
Vitaminas K:
197
µg
Kalcis:
127
mg
Varis:
1
mg
Folio rūgštis:
101
µg
Geležis:
7
mg
Manganas:
1
mg
Magnis:
97
mg
Fosforas:
523
mg
Selenas:
18
µg
Cinkas:
1
mg
Kategorija:
Pietums
,
Vakarienei
Gaminimo būdas:
Orkaitėje, Virta