Atgal
Siųsti el. paštu
Spausdinti
Recepto nuotrauka
Notes
Maistinė vertė
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Riešutų ir sėklų užtepėlė
5
iš 1 balso
Pasiruošimas
30
min.
min.
Gaminimas
15
min.
min.
Iš viso
45
min.
min.
Kategorija
Padažai
,
Užtepėlės
Virtuvė
Europietiška
Išeiga
9
porcijos
Kalorijos
241
kcal
Ingredientai
1x
2x
3x
▢
50
g
graikinių riešutų
▢
50
g
anakardžių riešutų
▢
50
g
migdolų riešutų
be luobelės
▢
50
g
saulėgrąžų sėklų
▢
50
g
moliūgų sėklų
▢
50
g
linų sėmenų
▢
50
g
alyvuogių aliejaus
šalto spaudimo (arba kanapių, moliūgų, sezamo, galima maišyti ir kelias rūšis)
▢
1
a. š.
druskos
Paruošimas
▢
Riešutus nuplauname ir išdžioviname.
▢
Migdolų riešutus nuplikome ir nulupame luobeles.
▢
Linų sėmenis truputėlį patraiškome, atskirai nuo visų ingredientų.
▢
Minėtus produktus sudedame į smulkintuvą (blenderį), o jei tokio nėra, tai viską sutraiškome peiliais, bet ne per smulkiai, ir ne per stambiai.
▢
Viską išmaišome su aliejumi ir druska.
Pastaba
Jei mėgstate ir nesate alergiški, galite naudoti lazdynų, žemės riešutus. Pasigaminus 1 porcijai naudoti ne daugiau kaip 40 gr.
Maistinė vertė
Kalorijos:
241
kcal
Angliavandeniai:
7
g
Baltymai:
7
g
Riebalai:
22
g
Sočiosios riebalų rūgštys:
3
g
Transriebalai:
1
g
Natris:
262
mg
Kalis:
226
mg
Skaidulos:
4
g
Cukrūs:
1
g
Vitaminas A:
5
µg
Vitaminas B6:
1
mg
Vitaminas C:
1
mg
Vitaminas E:
4
mg
Vitaminas K:
6
µg
Kalcis:
43
mg
Varis:
1
mg
Folio rūgštis:
30
µg
Geležis:
2
mg
Manganas:
1
mg
Magnis:
113
mg
Fosforas:
220
mg
Selenas:
6
µg
Cinkas:
2
mg
Kategorija:
Padažai
,
Užtepėlės
Dieta:
Augalinis, Vegetariškas
Gaminimo būdas:
Šviežia