Prieš gamindami, triušieną atšildome iki kambario temperatūros.
Į kepimo indą sudedame mėsą, apkaišome daržovėmis.
Viską užpilame sultiniu su prieskoniais.
Pašauname į orkaitę +99 laipsnių temperatūroje kepti garuose.
Kepimo laikas pagal mėsos kiekį (jei daug net iki valandos).
Šakute ar peiliu patikriname ar iškepę: kai lengvai pavyksta įsmeigti - iškepę.
Jei turime mėsos termometrą, kepame kol vidinė triušienos temperatūra pasieks 71 laipsnį.
Bulves kepame atskirame inde orkaitėje.
Iškeptas bulves sutraiškome šakute ir užpilame sultiniu nuo triušienos troškinio.
Pabarstome rozmarinais.
Pastaba
Jei sultinys su druska, papildomai druskos dėti nebereikia.Priekinė triušienos dalis su mažesnėmis šlaunelėmis būna liesesnė, o užpakalinė – riebesnė. Greičiausiai iškepsite liesą triušio juosmeninę ar priekinę dalį. Kiti gabalėliai daug labiau tinka kepimui puode ar troškinimui. Patogiausia gaminti supjaustytas vienodas triušienos dalis, kadangi visoms dalims – juosmeninei, priekinei ir užpakalinei – reikia skirtingo kepimo laiko.Prieš pat kepant orkaitėje, supjaustytą triušį galite apkepti karštoje keptuvėje, mėsa bus sultingesnė. Kad gaminant mėsa labai neišsausėtų, patariama triušieną troškinti daržovių ar vištienos sultinyje, kartu su dideliu kiekiu daržovių, padažu su kokoso pienu. Galima troškinti padaže su produktais, turinčiais rūgšties. Tiks pomidorai su alyvuogėmis, svogūnai.