Atgal
Siųsti el. paštu
Spausdinti
Recepto nuotrauka
Maistinė vertė
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Nesaldūs morkų varškėčiai
4.8
iš
9
balsų
Pasiruošimas
10
min.
min.
Gaminimas
15
min.
min.
Iš viso
25
min.
min.
Kategorija
Pusryčiams
,
Vakarienei
Virtuvė
Europietiška
Išeiga
4
porcijos
Kalorijos
343
kcal
Ingredientai
1x
2x
3x
Varškėčiams:
▢
100
g
morkos
tarkuotos
▢
100
g
varškės
▢
80
g
fermentinio sūrio
▢
2
vnt.
kiaušinių
▢
3
v. š.
avižinių miltų
galima ir kitokių
▢
1
v. š.
aliejaus
▢
1
a. š.
česnako miltelių
▢
1/2
a. š.
kepimo miltelių
▢
1
žiupsn.
druskos
Padažui:
▢
150
g
graikiško jogurto
▢
0.5
vnt.
avokado
▢
1
saujos
kalendros
(arba petražolių)
▢
1
skiltelės
česnako
▢
žaliųjų citrinų sulčių
pagal skonį
▢
druskos
pagal skonį
▢
pipirų
pagal skonį
▢
mielių dribsnių
viršuj pabarstyti
Paruošimas
▢
Į dubenį sudedame per burokinę tarką sutarkuotą morka ir sūrį, varškę.
▢
Įmušame kiaušinius, suberiame druskos, česnako miltelius.
▢
Viską gerai sumaišome šakute.
▢
Įpilame aliejaus ir beriame persijotus miltus kartu su kepimo milteliais.
▢
Dar kartelį išmaišome (tešla išeis tiršta).
▢
Kepame sausoje keptuvėje iš abiejų pusių, kol apkepa.
▢
Dedame dar į orkaitę ~ 10 min 180 laipsnių C.
▢
Valgome su jogurto ir avokado padažu, viršų pabarstę mielių dribsniais.
Padažas;
▢
Visus ingredientus dedame į smulkintuvą ar elektrinį trintuvą ir sumalame iki vientisos konsistencijos.
Maistinė vertė
Kalorijos:
343
kcal
Angliavandeniai:
11
g
Baltymai:
20
g
Riebalai:
25
g
Sočiosios riebalų rūgštys:
10
g
Transriebalai:
1
g
Cholesterolis:
131
mg
Natris:
431
mg
Kalis:
353
mg
Skaidulos:
3
g
Cukrūs:
3
g
Vitaminas A:
4603
µg
Vitaminas B6:
1
mg
Vitaminas B12:
1
µg
Vitaminas C:
6
mg
Vitaminas D:
1
µg
Vitaminas E:
2
mg
Vitaminas K:
15
µg
Kalcis:
428
mg
Varis:
1
mg
Folio rūgštis:
45
µg
Geležis:
1
mg
Manganas:
1
mg
Magnis:
32
mg
Fosforas:
262
mg
Selenas:
16
µg
Cinkas:
2
mg
Kategorija:
Pusryčiams
,
Vakarienei
Dieta:
Vegetariškas
Gaminimo būdas:
Keptuvėje, Orkaitėje