Atgal
Siųsti el. paštu
Spausdinti
Recepto nuotrauka
Maistinė vertė
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Varškės tortas su braškėmis
Dar nėra įvertinimų
Pasiruošimas
10
min.
min.
Gaminimas
40
min.
min.
Iš viso
50
min.
min.
Kategorija
Desertai
Virtuvė
Europietiška
Išeiga
40
porcijos
Kalorijos
193
kcal
Ingredientai
1x
2x
3x
Apatiniam sluoksniui:
▢
250
g
datulių
minkštų
▢
100
g
spanguolių
džiovintų
▢
100
g
kokoso drožlių
▢
100
g
graikiškų riešutų
Varškės sluoksniui:
▢
1
kg
braškių
▢
1
kg
varškės
(varškė sveriama sausa)
▢
1
l
graikiško jogurto
▢
150
ml
vandens (vėsaus)
▢
100
g
kokoso drožlių
▢
50
g
želatinos
Paruošimas
▢
Apatiniam sluoksniui skirtus produktus dedame į smulkintuvą ir viską sutriname iki vientisos masės.
▢
Paruoštą masę dedame į formą ir išlyginame.
▢
Želatiną užpilame vandeniu ir paliekame brinkti.
▢
Kai želatina išbrinksta, ištirpiname karštų garų vonelėje.
▢
Varškę pertriname, sumaišome su želatina, jogurtu, kokoso drožlėmis, spanguolėmis.
▢
Ant apatinio sluoksnio dedame varškės masę.
▢
Ant viršaus sudedame perpjautas braškes.
▢
Tortą dedame nakčiai į šaldytuvą stingti.
Maistinė vertė
Kalorijos:
193
kcal
Angliavandeniai:
9
g
Baltymai:
11
g
Riebalai:
13
g
Sočiosios riebalų rūgštys:
8
g
Polinesotieji riebalai:
1
g
Mononesotieji riebalai:
1
g
Transriebalai:
1
g
Cholesterolis:
28
mg
Natris:
175
mg
Kalis:
155
mg
Skaidulos:
2
g
Cukrūs:
7
g
Vitaminas A:
7
µg
Vitaminas B6:
1
mg
Vitaminas B12:
1
µg
Vitaminas C:
15
mg
Vitaminas E:
1
mg
Vitaminas K:
1
µg
Kalcis:
217
mg
Varis:
1
mg
Folio rūgštis:
12
µg
Geležis:
1
mg
Manganas:
1
mg
Magnis:
18
mg
Fosforas:
63
mg
Selenas:
4
µg
Cinkas:
1
mg
Kategorija:
Desertai
Dieta:
Vegetariškas
Gaminimo būdas:
Šaldytuve, Šviežia