Atgal
Siųsti el. paštu
Spausdinti
Recepto nuotrauka
Maistinė vertė
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Bulvių armonikėlės su prieskoniais ir pesto padažu
4
iš 1 balso
Pasiruošimas
15
min.
min.
Gaminimas
15
min.
min.
Iš viso
30
min.
min.
Kategorija
Pietums
Virtuvė
Europietiška
Išeiga
2
porcijos
Kalorijos
321
kcal
Ingredientai
1x
2x
3x
Bulvėms
▢
2
vnt.
bulvių
vidutinio dydžio
▢
1
žiupsn.
bulvių prieskonių
▢
1
žiupsn.
rozmarino
▢
alyvuogių aliejaus
purškiamo
Pesto padažui
▢
50
anakardžių riešutų
išmirkytų apie 2 val.
▢
1
saujos
meškinio česnako
▢
1
saujos
baziliko
▢
30
ml
alyvuogių aliejaus
▢
20
g
kietojo sūrio
▢
prieskonių
pagal skonį
Salotoms
▢
60
g
agurko
▢
50
g
baltojo ridiko
▢
50
g
ridikėlių
▢
1
v. š.
grietinės
▢
0,5
a. š.
garstyčių
Paruošimas
▢
Bulves nuskutame, jas pjaustome riekelėmis, tačiau šiek tiek paliekame ir neperpjauname iki pabaigos, kad visos riekelės kartu laikytųsi.
▢
Bulves įtriname prieskoniais ir apipurškiame alyvuogių aliejumi.
▢
Dedame į karšto oro gruzdintuvą (jei neturite, galite kepti ir orkaitėje).
▢
Kepame apie 10-15min 180C (kepimo laikas priklauso kur ruošiame bulves, todėl stebime). Galima kepti ir karšto oro gruzdintuvėje.
▢
Pesto padažui skirtus produktus dedame į smulkintuvą ir sutriname iki vientisos masės.
▢
Daržoves salotoms supjaustome griežinėliais ar plonai sutarkuojame.
▢
Sumaišome su grietinės ir garstyčių mišinių bei pagardiname prieskoniais.
Maistinė vertė
Kalorijos:
321
kcal
Angliavandeniai:
44
g
Baltymai:
8
g
Riebalai:
14
g
Sočiosios riebalų rūgštys:
3
g
Polinesotieji riebalai:
2
g
Mononesotieji riebalai:
8
g
Cholesterolis:
8
mg
Natris:
82
mg
Kalis:
1140
mg
Skaidulos:
7
g
Cukrūs:
4
g
Vitaminas A:
187
µg
Vitaminas B6:
1
mg
Vitaminas B12:
1
µg
Vitaminas C:
53
mg
Vitaminas D:
1
µg
Vitaminas E:
1
mg
Vitaminas K:
21
µg
Kalcis:
103
mg
Varis:
1
mg
Folio rūgštis:
58
µg
Geležis:
3
mg
Manganas:
1
mg
Magnis:
88
mg
Fosforas:
214
mg
Selenas:
4
µg
Cinkas:
1
mg
Kategorija:
Pietums
Dieta:
Low Fat
Gaminimo būdas:
Karšto oro gruzdintuvėje, Orkaitėje