Atgal
Siųsti el. paštu
Spausdinti
Recepto nuotrauka
Maistinė vertė
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Galetė su obuoliais ir datulių karamele
5
iš
2
balsų
Pasiruošimas
2
val.
val.
20
min.
min.
Gaminimas
40
min.
min.
Iš viso
3
val.
val.
Kategorija
Desertai
Virtuvė
Europietiška
Išeiga
14
porcijos
Kalorijos
157
kcal
Ingredientai
1x
2x
3x
Tešlai
▢
1,5-2
stiklinių
miltų
speltos ir ruginių
▢
100
g
sviesto
▢
50
ml
vandens
šalto
▢
1
žiupsn.
druskos
Įdarui
▢
4
obuolių
▢
5
datulių
šviežių, mirkytų
▢
1
v.š.
žemės riešutų sviesto
▢
1
a.š.
sviesto
▢
1
a.š.
cinamono
Viršutiniam sluoksniui
▢
2
v.š.
riešutų miltų
▢
1
kiaušinio
Paruošimas
▢
Šaltą sviestą sutarkuojame burokine tarka.
▢
Beriame miltus, druską, pilame vandenį ir suminkome tešlą. Koreguojame miltais, turi gautis nelimpanti.
▢
Suformuojame rutulį ir dedame į šaldytuvą 2 val.
▢
Obuolius nulupame, supjaustome.
▢
Mirkytas datules kartu su riešutų sviestu sutriname iki tyrės.
▢
Keptuvėje išlydome sviestą, dedame obuolius, pakaitiname ir sudedame datulių ir riešutų sviesto karamelę.
▢
Pabarstome cinamonu, dar šiek tiek pakaitiname ir išjungiame.
▢
Atšalusią tešlą dedame ant kepimo popieriaus ir rankomis ar volu formuojame pyrago pagrindą.
▢
Ant viršaus paskleidžiame atvėsusius obuolius.
▢
Kraštus lenkiame į vidų, aptepame kiaušinio plakiniu, o viduriuką barstome riešutų miltais.
▢
Kepame 180°C orkaitėje, apie 30-40min.
Maistinė vertė
Kalorijos:
157
kcal
Angliavandeniai:
18
g
Baltymai:
3
g
Riebalai:
9
g
Sočiosios riebalų rūgštys:
4
g
Polinesotieji riebalai:
1
g
Mononesotieji riebalai:
2
g
Transriebalai:
1
g
Cholesterolis:
28
mg
Natris:
69
mg
Kalis:
134
mg
Skaidulos:
3
g
Cukrūs:
7
g
Vitaminas A:
233
µg
Vitaminas B6:
1
mg
Vitaminas B12:
1
µg
Vitaminas C:
2
mg
Vitaminas D:
1
µg
Vitaminas E:
1
mg
Vitaminas K:
2
µg
Kalcis:
19
mg
Varis:
1
mg
Folio rūgštis:
9
µg
Geležis:
1
mg
Manganas:
1
mg
Magnis:
25
mg
Fosforas:
78
mg
Selenas:
6
µg
Cinkas:
1
mg
Kategorija:
Desertai
Dieta:
Low Calorie
Gaminimo būdas:
Orkaitėje