Atgal
Siųsti el. paštu
Spausdinti
Recepto nuotrauka
Maistinė vertė
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Grilyje kepta menkė su morkų ir špinatų salotomis
5
iš 1 balso
Pasiruošimas
5
min.
min.
Gaminimas
10
min.
min.
Iš viso
15
min.
min.
Kategorija
Pietums
,
Vakarienei
Virtuvė
Europietiška
Išeiga
1
porcijos
Kalorijos
343
kcal
Ingredientai
1x
2x
3x
▢
150
g
menkės
▢
žiupsn.
kario
▢
žiupsn.
persilado
▢
žiupsn.
druskos
Salotoms
▢
1
morkos
vidutinės
▢
15
g
špinatų
▢
5
g
svogūno laiškų
▢
1
a.š.
saulėgrąžų
▢
1
a.š.
sezamo sėklų
Salotų padažui
▢
1
v.š.
alyvuogių aliejaus
▢
1
a.š.
acto
▢
1
a.š.
medaus
▢
žiupsn.
kalendros
▢
žiupsn.
druskos
Paruošimas
▢
Menkę nusausiname popieriniu rankšluosčiu.
▢
Pagardiname kariu, persiladu ir druska.
▢
Kepame grilyje arba orkaitėje apie 5 minutes.
Salotoms
▢
Susitarkuojame morką.
▢
Į tarkuotą morką dedame smulkintus špinatus ir svogūnų laiškus.
Salotų padažui
▢
Sumaišome aliejų, actą, medų, kalendrą ir druską.
▢
Padažą pilame ant salotų ir gerai sumaišome.
▢
Apibarstome saulėgrąžomis ir sezamo sėklomis.
Maistinė vertė
Kalorijos:
343
kcal
Angliavandeniai:
15
g
Baltymai:
29
g
Riebalai:
19
g
Sočiosios riebalų rūgštys:
3
g
Polinesotieji riebalai:
4
g
Mononesotieji riebalai:
12
g
Cholesterolis:
65
mg
Natris:
216
mg
Kalis:
973
mg
Skaidulos:
3
g
Cukrūs:
9
g
Vitaminas A:
11802
µg
Vitaminas B6:
1
mg
Vitaminas B12:
1
µg
Vitaminas C:
11
mg
Vitaminas D:
1
µg
Vitaminas E:
6
mg
Vitaminas K:
105
µg
Kalcis:
95
mg
Varis:
1
mg
Folio rūgštis:
70
µg
Geležis:
2
mg
Manganas:
1
mg
Magnis:
93
mg
Fosforas:
383
mg
Selenas:
53
µg
Cinkas:
1
mg
Kategorija:
Pietums
,
Vakarienei
Dieta:
Low Calorie, Low Fat
Gaminimo būdas:
Grilis