Atgal
Siųsti el. paštu
Spausdinti
Recepto nuotrauka
Maistinė vertė
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Žaliųjų lęšių sriuba su pomidorais, avinžirniais ir žalumynais
5
iš
3
balsų
Pasiruošimas
10
min.
min.
Gaminimas
15
min.
min.
Iš viso
25
min.
min.
Kategorija
Pietums
,
Sriuba
,
Vakarienei
Virtuvė
Europietiška
Išeiga
2
porcijos
Kalorijos
163
kcal
Ingredientai
1x
2x
3x
▢
300
g
pomidorų savose sultyse
▢
50
g
žaliųjų lęšių,
mirkytų
▢
20
g
avinžirnių,
virtų
▢
4
skiltelių
česnako
▢
4
pipirų žirnelių
▢
1
morkos
▢
1
svogūno
▢
50
g
ropės
▢
0,5
poro
▢
1
saulėje džiovinto pomidoro
▢
1
lauro lapelio
▢
druskos
pagal skonį
▢
čili pipirų
pagal skonį
▢
kario
pagal skonį
▢
ciberžolės
pagal skonį
▢
čiobrelių
pagal skonį
▢
kalendros
pagal skonį
Paruošimas
▢
Užverdame vandenį, įdedama lauro lapelį, druskos, ciberžolės, kario prieskonius, čili pipirus, čiobrelio šakelę.
▢
Daržoves susmulkiname ir dedame kartu į puodą.
▢
Leidžiame pavirti apie 10 minučių.
▢
Tada sudedame pomidorus, mirkytus lęšius.
▢
Verdame dar porą minučių. Svarbu kad lęšiai ir daržovės liktų kramtomos konsistencijos.
Maistinė vertė
Kalorijos:
163
kcal
Angliavandeniai:
35
g
Baltymai:
8
g
Riebalai:
1
g
Sočiosios riebalų rūgštys:
1
g
Polinesotieji riebalai:
1
g
Mononesotieji riebalai:
1
g
Natris:
267
mg
Kalis:
910
mg
Skaidulos:
9
g
Cukrūs:
14
g
Vitaminas A:
5958
µg
Vitaminas B6:
1
mg
Vitaminas C:
36
mg
Vitaminas E:
2
mg
Vitaminas K:
29
µg
Kalcis:
123
mg
Varis:
1
mg
Folio rūgštis:
120
µg
Geležis:
4
mg
Manganas:
1
mg
Magnis:
68
mg
Fosforas:
167
mg
Selenas:
4
µg
Cinkas:
1
mg
Kategorija:
Pietums
,
Sriuba
,
Vakarienei
Dieta:
Augalinis, Vegetariškas
Gaminimo būdas:
Virta