Atgal
Siųsti el. paštu
Spausdinti
Recepto nuotrauka
Maistinė vertė
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Keptų obuolių desertas su uogiene ir namine granola
5
iš 1 balso
Pasiruošimas
10
min.
min.
Gaminimas
20
min.
min.
Iš viso
30
min.
min.
Kategorija
Desertai
Virtuvė
Europietiška
Išeiga
9
porcijos
Kalorijos
162
kcal
Ingredientai
1x
2x
3x
▢
3
obuolių
▢
6
v.š.
granolos
naminės
▢
3
v.š.
juodųjų serbentų uogienės
Granolai:
▢
100
g
avižinių dribsnių
▢
1
v.š.
saulėgrąžų
▢
1
v.š.
kokoso drožlių
▢
1
v.š.
moliūgo sėklų
▢
1
v.š.
medaus
▢
1
v.š.
kokosų sviesto
Paruošimas
Granola
▢
Sausus produktus sumaišome kartu.
▢
Medų ištirpiname su kokosų sviestu.
▢
Užpilame ant avižų ir sėklų mišinio.
▢
Viską gerai išmaišome.
▢
Paskleidžiame skardoje plonu sluoksniu ir kepame 170 laipsnių orkaitėje, apie 10 min.
▢
Tada pamaišome ir dar kelias minutes pakepame.
Obuolių desertui:
▢
Obuolius nulupame ir supjaustome kubeliais.
▢
Juos pašildome keptuvėje su šiek tike lydyto sviesto, kad suminkštėtų.
▢
Į kepimui skirtas formeles dedame obuolių, serbentų uogienės ir granolos.
▢
Keletą minučių orkaitėje pakepame ir ragaujame.
Maistinė vertė
Kalorijos:
162
kcal
Angliavandeniai:
24
g
Baltymai:
4
g
Riebalai:
6
g
Sočiosios riebalų rūgštys:
2
g
Polinesotieji riebalai:
2
g
Mononesotieji riebalai:
2
g
Transriebalai:
1
g
Natris:
4
mg
Kalis:
195
mg
Skaidulos:
4
g
Cukrūs:
10
g
Vitaminas A:
47
µg
Vitaminas B6:
1
mg
Vitaminas C:
12
mg
Vitaminas E:
2
mg
Vitaminas K:
3
µg
Kalcis:
21
mg
Varis:
1
mg
Folio rūgštis:
17
µg
Geležis:
1
mg
Manganas:
1
mg
Magnis:
48
mg
Fosforas:
122
mg
Selenas:
7
µg
Cinkas:
1
mg
Kategorija:
Desertai
Dieta:
Low Calorie
Gaminimo būdas:
Orkaitėje