Atgal
Siųsti el. paštu
Spausdinti
Recepto nuotrauka
Maistinė vertė
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Salotos su fetos sūriu ir burokėliais
5
iš
4
balsų
Pasiruošimas
5
min.
min.
Gaminimas
25
min.
min.
Iš viso
30
min.
min.
Kategorija
Salotos
Virtuvė
Europietiška
Išeiga
1
porcijos
Kalorijos
553
kcal
Ingredientai
1x
2x
3x
▢
3
burokėlių
▢
30
g
fetos sūrio
▢
0,5
saujos
riešutų
▢
2
v. š.
balzaminio acto
▢
1
v. š.
sezamo aliejaus
▢
1
skiltelės
česnako
▢
1
žiupsn.
rozmarinų
▢
1
žiupsn.
čiobrelių
▢
1
žiupsn.
druskos
▢
1
žiupsn.
pipirų
▢
gražgarsčių
pagal skonį
Paruošimas
▢
Burokėlius supjaustome skiltelėmis.
▢
Pagardiname sezamo aliejumi, rozmarinu, čiobreliu, česnaku druska ir pipirais.
▢
Pašauname burokėlius į orkaitę 15 minučių. Galima kepti ir karšto oro gruzdintuvėje.
▢
Baigiant kepti apšlakstome balzaminiu actu ir dar kelias minutes kepame.
▢
Ant sausos keptuvės paskrudiname riešutus.
▢
Burokėlius patiekiame su gražgarstėmis, trupintu fetos sūriu, skrudintais riešutais ir dar šiek tiek balzaminio acto.
Maistinė vertė
Kalorijos:
553
kcal
Angliavandeniai:
62
g
Baltymai:
16
g
Riebalai:
29
g
Sočiosios riebalų rūgštys:
8
g
Polinesotieji riebalai:
8
g
Mononesotieji riebalai:
12
g
Cholesterolis:
27
mg
Natris:
787
mg
Kalis:
1899
mg
Skaidulos:
16
g
Cukrūs:
41
g
Vitaminas A:
809
µg
Vitaminas B6:
1
mg
Vitaminas B12:
1
µg
Vitaminas C:
30
mg
Vitaminas D:
1
µg
Vitaminas E:
1
mg
Vitaminas K:
25
µg
Kalcis:
300
mg
Varis:
1
mg
Folio rūgštis:
596
µg
Geležis:
6
mg
Manganas:
2
mg
Magnis:
173
mg
Fosforas:
392
mg
Selenas:
9
µg
Cinkas:
3
mg
Kategorija:
Salotos
Dieta:
Vegetariškas
Gaminimo būdas:
Karšto oro gruzdintuvėje, Keptuvėje, Orkaitėje, Šviežia