Atgal
Siųsti el. paštu
Spausdinti
Recepto nuotrauka
Maistinė vertė
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Moliūgų pesto
5
iš 1 balso
Pasiruošimas
5
min.
min.
Gaminimas
20
min.
min.
Iš viso
25
min.
min.
Kategorija
Padažai
,
Užtepėlės
Virtuvė
Europietiška
Išeiga
4
porcijos
Kalorijos
81
kcal
Ingredientai
1x
2x
3x
▢
0,5
sviestinio moliūgo
~ 400g
▢
2
v. š.
kietojo sūrio
~15 g
▢
15
g
graikinių riešutų
tinka ir kiti jūsų mėgstami riešutai ar sėklos, kedrų pinijos ir pan.
▢
1
skiltelės
česnako
galima ir nedėti, jei nemėgstame ar norim švelnaus varianto
Paruošimas
▢
Orkaitėje iškepame kubeliais supjaustytą moliūgą.
▢
Kai vos vos suminkštėja, traukiame iš orkaitės. Saują pasiliekame pateikimui, o likusius - smulkiname.
▢
Sutarkuojame sūrį.
▢
Išspaudžiame česnaką.
▢
Lengvai pakaitiname riešutus ar sėklas. Pastaruosius sutrupiname peiliu.
▢
Gautą moliūgų tyrę, sumaišome su sūriu, spaustu česnaku bei 2/3 viso kiekio graikinių riešutų.
▢
Likusiais riešutais pabarstome pesto viršų.
Maistinė vertė
Kalorijos:
81
kcal
Angliavandeniai:
12
g
Baltymai:
2
g
Riebalai:
3
g
Sočiosios riebalų rūgštys:
1
g
Polinesotieji riebalai:
2
g
Mononesotieji riebalai:
1
g
Cholesterolis:
3
mg
Natris:
31
mg
Kalis:
353
mg
Skaidulos:
2
g
Cukrūs:
2
g
Vitaminas A:
9995
µg
Vitaminas B6:
1
mg
Vitaminas B12:
1
µg
Vitaminas C:
20
mg
Vitaminas D:
1
µg
Vitaminas E:
1
mg
Vitaminas K:
1
µg
Kalcis:
71
mg
Varis:
1
mg
Folio rūgštis:
29
µg
Geležis:
1
mg
Manganas:
1
mg
Magnis:
39
mg
Fosforas:
60
mg
Selenas:
1
µg
Cinkas:
1
mg
Kategorija:
Padažai
,
Užtepėlės
Dieta:
Vegetariškas
Gaminimo būdas:
Orkaitėje, Šviežia