2v.š.druskosarba pagal poreikį, priklausomai nuo vandens kiekio, 1 v. š. druskos reikia 0,5 litro vandens.
Paruošimas
Daržoves nuplauname.
Kopūstus pjaustome stambiomis pusmėnulinėmis riekelėmis, žiedinį kopūstą ir brokolį išskirstome žiedynais. Jei naudojame žalius pomidorus, jų nepjaustome.
Česnakų galvutes išskirstome į skilteles, nulupame, bet nesmulkiname
Daržoves su česnakų skiltelėmis susluoksniuojame į didelį indą (arba kibirą), užpilame druskos tirpalu (1 v. š. druskos - 0,5 litro verdančio vandens ir šiek tiek atvėsiname), kad daržoves apsemtų.
Prispaudžiame lėkštutę sunkiu stiklainiu, kad daržovės būtų apsemtos skysčio.
Laikome kambario temperatūroje 3 paras, kartais pamaišant, sujudinant.
Po 3 parų nuimame stiklainį, uždengiame dangčiu ir perkeliame į šaldytuvą.
Pastaba
Jau kitą dieną po perkėlimo į šaldytuvą galima valgyti. O kuo ilgiau daržovės stovi, tuo skanesnės tampa.