Atgal
Siųsti el. paštu
Spausdinti
Recepto nuotrauka
Maistinė vertė
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Blyneliai su rikotos sūriu ir obuoliais
4.6
iš
7
balsų
Pasiruošimas
25
min.
min.
Gaminimas
25
min.
min.
Iš viso
50
min.
min.
Kategorija
Blynai
,
Pusryčiams
Virtuvė
Europietiška
Išeiga
3
porcijos
Kalorijos
296
kcal
Ingredientai
1x
2x
3x
▢
250
g
rikotos sūrio
▢
2
obuolių
▢
2
kiaušinių
▢
100
ml
vandens
▢
3
v.š.
avižų miltų
▢
1
v.š.
rudojo cukraus
nerafinuoto
Paruošimas
▢
Kiaušinio baltymą atskiriame nuo trynio. Baltymą išplakame iki standžių pūtų.
▢
Trynį su cukrumi išsukame iki purumo, sudedame rikotos sūrį
▢
Pilame vandenį, suberiame miltus ir išmaišome.
▢
Obuolius nuplauname, nulupame ir sutarkuojame burokine tarka.
▢
Į tirštos grietinės konsistencijos tešlą sudedame tarkuotus obuolius ir įmaišome išplaktą baltymą.
▢
Keptuvėje įkaitiname lydytą sviestą ir iš gautos masės kepame blynus iš abiejų pusių, kol visiškai iškeps.
Maistinė vertė
Kalorijos:
296
kcal
Angliavandeniai:
28
g
Baltymai:
14
g
Riebalai:
14
g
Sočiosios riebalų rūgštys:
8
g
Polinesotieji riebalai:
1
g
Mononesotieji riebalai:
4
g
Transriebalai:
1
g
Cholesterolis:
152
mg
Natris:
117
mg
Kalis:
291
mg
Skaidulos:
3
g
Cukrūs:
17
g
Vitaminas A:
595
µg
Vitaminas B6:
1
mg
Vitaminas B12:
1
µg
Vitaminas C:
6
mg
Vitaminas D:
1
µg
Vitaminas E:
1
mg
Vitaminas K:
4
µg
Kalcis:
205
mg
Varis:
1
mg
Folio rūgštis:
30
µg
Geležis:
1
mg
Manganas:
1
mg
Magnis:
30
mg
Fosforas:
237
mg
Selenas:
24
µg
Cinkas:
2
mg
Kategorija:
Blynai
,
Pusryčiams
Dieta:
Low Calorie
Gaminimo būdas:
Orkaitėje