Mirkome avinžirnius 12 val. Po to juos nupilame, perplauname ir užkaičiame.
Užvirus paverdame 1- 2 min., išjungiame ir paliekame brinkti.
Paruoštus avinžirnius dedame į smulkintuvą (blenderį), ten pat sudedame: svogūną, česnaką, krapus ir petražoles, pipirus, druską, kuminą, kajeno pipirus ir viską apšlakstome sezamo aliejumi.
Viską susmulkiname, bet ne per daug, turi likti rupios konsistencijos.
Iš gautos masės formuojame kepsnelius. Kepame 180 laipsniu įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.
Salotų paruošimas:
Nuplikome karštų vandeniu lapinį kopūstą.
Susmulkiname į norimo dydžio gabalėlius pomidorą ir avokadą ir viską dedame į lėkštę.
Jogurtinio padažo paruošimas:
Visus ingredientus smulkiname, dedame į jogurtą, gerai išmaišome.