Atgal
Siųsti el. paštu
Spausdinti
Recepto nuotrauka
Maistinė vertė
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Avižinių dribsnių sausainiai su datulėmis ir obuoliais
5
iš 1 balso
Pasiruošimas
30
min.
min.
Gaminimas
50
min.
min.
Iš viso
1
hour
val.
20
min.
min.
Kategorija
Desertai
Virtuvė
Europietiška
Išeiga
4
porcijos
Kalorijos
133
kcal
Ingredientai
1x
2x
3x
▢
110
g
vandens
galima augalinio pieno arba pieno
▢
100
g
avižinių dribsnių
▢
3
datulių
▢
1
obuolio
▢
½
a. š.
sodos
kepimui
Paruošimas
▢
Avižų dribsnius užpilti vandeniu (galima augaliniu pienu arba pienu). Išmaišyti ir palikti brinkti 30 min., galima ir šiek tiek ilgiau.
▢
Po 30 min. į masę suberti smulkintas datules, burokine tarkuotą smulkintą obuolį ir supilti nugesintą sodą.
▢
Viską gerai permaišyti.
▢
Formuoti sausainius.
▢
Kepti 190 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 40 minučių.
Maistinė vertė
Kalorijos:
133
kcal
Angliavandeniai:
27
g
Baltymai:
4
g
Riebalai:
2
g
Sočiosios riebalų rūgštys:
1
g
Natris:
161
mg
Kalis:
174
mg
Skaidulos:
4
g
Cukrūs:
8
g
Vitaminas A:
25
µg
Vitaminas B6:
1
mg
Vitaminas C:
2
mg
Vitaminas E:
1
mg
Vitaminas K:
2
µg
Kalcis:
16
mg
Varis:
1
mg
Folio rūgštis:
10
µg
Geležis:
1
mg
Manganas:
1
mg
Magnis:
39
mg
Fosforas:
111
mg
Selenas:
7
µg
Cinkas:
1
mg
Kategorija:
Desertai
Dieta:
Be glitimo
Gaminimo būdas:
Orkaitėje