Vakare perplauname miežinių perliukų kruopas šaltu vandeniu ir užmerkiame, kad brinktų per naktį. Taip grūdai pradeda dygimo procesą ir tampa vertingesni, be to, ryte gaminimo laikas trumpesnis.
Ryte pakeičiame vandenį ir grūdus kartu su vandeniu (kas mėgsta skystesnę košę santykis kruopų ir vandens turėtų būti 1:3, o kas mėgsta biresnę – 1:2) ir užverdame.
Verdame iki 1 minutės, tada paliekame brinkti. Kiek laiko truks brinkimas priklausys nuo gaminamų porcijų kiekio, puodo ir viryklės tipo. Orientacinis laikas 20-30 minučių. Kruopos turi išlikti kramtomos konsistencijos.
Kol kruopos brinksta, susipjaustome pomidorus, nusiplauname baziliką.
Kai kruopos jau paruoštos, dedame į lėkštę kruopas, pomidorus, barstome mielių dribsnius, puošiame baziliko lapeliais. Skanaus.